Üç kazada 16 kişi öldü

Güncelleme Tarihi:

Üç kazada 16 kişi öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 09:51

Türkiye'de yollar kan gölüne döndü. Edirne, Konya ve Çankırı'da meydana gelen üç ayrı kazada 16 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Esirne' nin Havsa İlçesi’nde, sürücüsü hatalı sollama yapan minibüs, karşı şeritten gelen kapalı kasa minibüse çarptı. Kazada, her iki araçta bulunanlardan 7’si yaşamını yitirdi. Tam bir can pazarının yaşandığı kazada 7 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 21.45 sıralarında D-100 karayolu Havsa çıkışında meydana geldi. Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nden Edirne’ye yolcu getiren özel bir şirkete ait Cemal Ağdemir, yönetimindeki 22 DE 886 plakalı yolcu minibüsle Havsa İlçesi’nde çıkışında hatalı sollama yapınca, karşı yönden gelen Mehmet Doğan’ın kullandığı 39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüse çarptı. Kazayla iki araç da hurdaya dönerken, tak bir can pazarı yaşandı.

Diğer sürücülerin ihbarıyla çok sayıda ambulans, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri kaza yerine geldi. Kazada, sürücüler Cemil Ağdemir, Mehmet Doğan ile Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk olay yerinde, Mihriban Dilek ise kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

Kazada yaralanan İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise ambulanslarla Edirne Devlet ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazada can verin 7 kişinin cesedi, yapılan incelemenin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada 22 DE 886 plakalı minibüsün sürücüsü Cemal Ağdemir, 39 NH 750 plakalı kapalı kasa minibüsün sürücüsü Mehmet Doğan, Hasan Konuş, Ercan Derin, İsa Yumuşak, Hasan Öztürk olay yerinde Mihriban Dilek ise tedavi gördüğü hastanede öldü. Katliam gibi kazada ölenlerin sayısı 7’ye yükselmiş oldu.

Hatalı sollama nedeniyle meydana gelen kazada İdris Nevşehir, Gökhan Yılmaz, Özer Akbulut, Alican Çiçek, Nurullah Doğan, Bora Edis ve Fatma Yaman ise yaralandı. Tedaviye alınan yaralıların hastanelerdeki tedavileri sürüyor.

ÇANKIRI'DA 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çankırı'da yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi öldü.

Haberin Devamı

D-100 karayolu üzerindeki Duymaç Kablo Fabrikası yakınında, 34 VYZ 46 plakalı yolcu otobüsü ile 34 SRN 80 plakalı otomobil çarpıştı.

Kazada, otomobilde bulunan 4 kişi ile otobüste bulunan bir kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralı olduğu belirtildi.

Yaralıların Çerkeş, Kurşunlu ve Çankırı Devlet Hastanelerine kaldırıldığı öğrenildi.

TRAFİĞE KAPALI YOLDA ÇUKURA UÇAN MİNİBÜS ALEV ALDI: 4 ÖLÜ, 12 YARALI

Konya-Seydişehir karayolunun 70’inci kilometresinde yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola giren minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Saat 20.30 sıralarında meydana gelen kazada alev topuna dönen minibüste bulunan 4 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, sürücünün buna rağmen yola girdiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Minibüste bulunanların Kozlu Köyü’nden Gevrek Beldesi’ndeki düğüne gitmek üzere yola çıkan kişiler oldukları belirtildi.

Kozlu Köyü’nde oturan damat Yakup Kaya’nın yakınları ve davetliler, Gevrek Beldesi’nde oturan gelin Havva Tütüncü’nün evindeki kına gecesine katılmak için minibüslerle yola çıktı. Mehmet Karaca, kullandığı 42 RH 096 plakalı minibüsle, diğer minibüslerin aksine yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yoldan gitmeyi tercih etti. Köyden yaklaşık 4 kilometre ilerledikten sonra minibüs, kanal için kazılan yaklaşık 5 metrelik çukura uçtu. Alev topuna dönen minibüste bulunanlardan 4 kişi ilk belirlemelere göre yanarak öldü, 12 kişi de yaralandı. Olay yerine giden ambulanslarla yaralılar Seydişehir ilçesi ve Konya’daki hastanelere götürüldü. Yanarak ölenlerin kimliklerini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı olan yolda uyarıcı ve yön levhalarının bulunduğu, ulaşımında karşılıklı tek şeritten verildiği belirtildi. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Trafiğe kapalı yolda çukura uçup alev topuna dönen minibüste bulunan ve ilk belirlemelere göre yanarak ölenlerin sürücü Mehmet Karaca (50), Hasan Uğurlu (18), Ferdi Güzel (18) ve Müşerref Kaya (35) olduğu belirtildi. Kazada yaralananların Ali Ekici (32), Zeynep Alara Ekici (1), Dilara Ekici (7), Şerife Ekici (29), Saliha Kaya (35), Sırma Kaya (38), Mahmut Kaya (18), Şevval Kaya (11), Mecit Kaya (7), Şerife Kaya (14), Sena Nur Kaya (12), Ayşenur Kaya (12) olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!