Üç günde 91 ölü

Güncelleme Tarihi:

Üç günde 91 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2007 16:39

RAMAZAN Bayramı tatilinde alınan önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın yollar yine kan gölüne döndü. En çok ölümlü kaza, yollara çıkılan gün olan arife günü meydana geldi. İstanbul hariç, yurdun diğer illerindeki kazalarda, arife günü 38 kişi öldü, 102 kişi yaralandı, bayramın birinci günü 17 kişi öldü, 133 kişi yaralandı, 2'nci günü 15 kişi öldü, 107 kişi yaralandı, son gün olan 3'üncü günü ise 21 kişi öldü, 63 kişi de yaralandı. Böylece 4 günde meydana gelen kazalarda toplam 91 kişi öldü.

Haberin Devamı

Bayram tatilindeki trafik kazalarının gün gün bilanço şöyle:

Üç günde 91 ölü


PERŞEMBE (ARİFE GÜNÜ): 38 ÖLÜ, 102 YARALI
-----------------------------------------

* SAMSUN'un Kavak İlçesi’nde, sürücüsünün dikkatsizliği sonucu kontrolden çıkan kamyon, orta refüjü aşarak karşı yönden gelen otomobile çarptı. Bu iki araca, otomobilin arkasından gelen kamyon çarptı. Kazada, 26 yaşındaki Mehmet Okur, 40 yaşındaki Osman Şahinbaş ve Saliha Okur hayatını kaybetti. Yaralanan 33 yaşındaki Ferhat Okur, 3 yaşındaki Erman Okur, 4 yaşındaki Hasret Okur ve 37 yaşındaki Erol Bitim Kavak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

* NEVŞEHİR’in Hacıbektaş İlçesi'nde, bir otomobilin kontrolden çıkarak takla atması sonucu, sürücü M.D. olay yerinde yaşamını yitirken, yanında bulunan Y.Ç. yaralandı.

* MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, bayram tatiline giden bir ailenin içinde bulunduğu otomobilin, hatalı sollama sonucu karşıdan gelen TIR'a çarpması sonucu meydana gelen kazada, hurdaya dönen otomobilde sıkışan 45 yaşındaki Yaşar Güzelyurt ve oğlu 17 yaşındaki Süleyman Güzelyurt yaşamını kaybederken, eşi Gülsüm Güzelyurt (40) ile kızı Döndü Güzelyurt (14) ağır yaralandı.

* ANKARA'nın Kızılcahamam İlçesi Çeltikçi Beldesi yakınlarında, bayram ziyareti için İstanbul'dan Diyarbakır'a gidenlerin bulunduğu Abdullah Kanat yönetimindeki 34 AL 1549 plakalı minibüs, Mustafa Civelek'in kullandığı 66 KH 134 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, hurda yığınına dönen minibüste bulunan Abdülcelil Kaya, Gurbet ve Coşkun Kanat, Ekrem ve Eda Yanen, Bedriye Emen olay yerinde, Aysen Kanat ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. 6 kişi de yaralandı.

* ANKARA'nın Şereflikoçhisar İlçesi yakınlarında ise, Aksaray'dan Ankara yönüne giden Mehmet Ali Yorulmaz'ın kulandığı 06 AR 5060 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Mehmet Ali Yorulmaz (27) ile yanında bulunan arkadaşı Erol Ocal (34) olay yerinde hayatını kaybetti. Arkada oturan Hüseyin Sarıkaya (26) ile Orhan Yıldız (19) ise yaralandı.

Haberin Devamı

* TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde, kırmızı ışık ihlali yapan otomobil, kamyonun altına girdi. Kazada, otomobilin ön koltuğunda oturan Hasan Hasırcıoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, sürücüsü Birol Arınç araçta sıkıştı. Kazadan sonra olay yerine gelen ambulansta doktor olmaması üzerine polisler sıkışan sürücüye müdahale edilmesine izin vermedi. Bir süre sonra gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne götürülürken Arınç, yolda hayatını kaybetti. Otomobildeki Koray Hasırcıoğlu ile Berkant Hasırcıoğlu ise ağır yaralandı.

* DİYARBAKIR'ın Lice ile Kocaköy ilçeleri yol ayrımında, yolcu minübüsü aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

* AYDIN'ın Nazilli İlçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

* ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi'nde, L.Y. yönetimindeki otomobil, yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kazada ağır yaralanan sürücü, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Çaycuma İlçesi'ne bağlı Çayköy Köyü'nde, N.A.'nın kullandığı otomobil, şarampole devrildi. Kazada, 3 kişi yaralandı. Çatalağzı Beldesi'nde İ.Ö.'nün kullandığı henüz plakası belirlenemeyen otomobil, Merkez Mahallesi'nde, S.Z.'ye çarparak yaraladı. Bahçelievler Mahallesi’nde de N.Ö. yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Ç.Ö.'ye çarparak yaraladı.

Üç günde 91 ölü

Haberin Devamı

* KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde Ahmet Demirtaş (25) yönetimindeki otomobil, şarampole devrildi. Yaralanan sürücü, Seydişehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İsmail Sönmez (50) yönetimndeki 34 VE 4527 plakalı otomobil ise Seydişehir- Konya kara yolunun 2'nci kilometresinde, İsmail Özkan’ın (63) kullandığı 42 NP 490 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Yaralanan Özkan, hastaneye kaldırıldı.

* TRABZON’un Maçka İlçesi'ne bağlı Temelli Köyü'nde, Ali İhsan Aydoğdu yönetimindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlandı. Yaralanan sürücü Aydoğdu ile Ali Polat, tedavi altına alındı.

* ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde, Serdar Şener yönetimindeki 34 ZE 6420 plakalı otomobil, ilçe girişinde şarampole devrildi. Kazada, araçta bulunan Nuriye Şener, olay yerinde öldü. Yaralanan sürücü Serdar Şener ile Mercan Şener, Furkan Şener ve Elif Şener, hastaneye kaldırıldı.
Ulubey İlçesi'nde meydana gelen kaza da Fahrettin Çalışkan, eşi Melek Çalışkan ve akrabası Fatma Sezer yaralandı.

Haberin Devamı

* KAHRAMANMARAŞ merkeze bağlı Yenicekale Köyü'nde taşımalı eğitim gören ilköğretim öğrencilerini Dermek Köyü'ne götüren Mehmet Ceyhan’ın kullandığı minibüs, Andırın Yolu'nda uçuruma yuvarlandı. Kazada, minibüste bulunan öğrencilerden Hasibe Ay (11) öldü, Hatice Nalbant, Makbule Beyazıt, Sümbül Ayyıldız, Higar Şahin, Feridun Beyazıt, Zeliha Beyazıt, Müge Şahin, Emrah Beyazıt, Mehmet Ayna, Zeliha Körsulu, Emine Akdere, Mehmet Beyazıt ile şoför Mehmet Ceyhan yaralandı.

* MALATYA'da H.E. yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan B.Ö.’ye (61) çarptı. Yaralı olarak Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan B.Ö. sevk edildiği İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde kurtarılamadı.

* GİRESUN'un Bulancak İlçesi'nde, Muhammet Aslan, motosikletiyle seyir halindeyken dengesini kaybederek düşüp yaralandı. Giresun'un Keşap İlçesi'nde ise Muammer Lülebaş yönetimindeki otomobille, Raif Tosun’un kullandığı 28 EA 417 plakalı motosiklet çarpıştı. Yaralanan Tosun hastaneye kaldırıldı.

* BOLU’da, Satı Kabak yönetimindeki otomobil, Kemikli rampası yakınlarında yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü Satı Kabak, Sema (17), Ferdi (20) ve Leyla Kabak (42) yaralandı.

* ERZURUM’da, lastiği patlayan bir cipin takla atması sonucu meydana gelen kazada, üzerlerinden kimlik çıkmayan 2 kişi öldü, araçta bulunan Yasin Yıldız ve Mahmut Yıldız yaralandı.

* KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde, otomobil yoldan çıkarak devrildi. Kazada, Sinop’a bayram tatiline gittiği öğrenilen Haşim Demir, eşi Asiye Demir ve oğlu Mutlu Demir ağır yaralandı.

* DÜZCE'de, kamyon, yola çıkan Ömer Yıldırım’a (20) çarptı. Çarpmanın etkisiyle 15 metre sürüklenerek ağır yaralanan Yıldırım, Düzce Atatürk Devlet Hastanesine tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

* BİLECİK'in Bozüyük İlçesi'nde Orhan Kışçı yönetimindeki traktör devrildi. Traktörün altında kalan Kışçı, olay yerinde hayatını kaybetti.

* NEVŞEHİR’in Hacıbektaş İlçesi'nde, Mustafa Dağlı (23) yönetimindeki otomobil, Hanbağ bölgesinde yol kenarına devrildi. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Dağlı olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Y.Ç., tedavi altına alındı.

* GİRESUN'un Tirebolu İlçesi'nde, Mehmet Durmuşkaya (31) yönetimindeki otomobille Mustafa Yalçın’ın (35) kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan Mehmet Durmuşkaya, Tirebolu Devlet Hastanesinde tedavi alındı.

* BURSA'nın merkez Osmangazi ilçesinde İlyas Erken’in kullandığı 16 L 7758 plakalı otomobil, Santral Garaj Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı’nda yolun karşısına geçmeye çalışan Ramazan Cingöz’e (42) çarptı. Kazada yaralanan Cingöz, Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Üç günde 91 ölü

* AFYONKARAHİSAR'da otomobil şarampole devrildi, sürücü Hatice Avşar, Enver Yıldız ve Selda Esmek yaralandı.

* SİVAS’ın İmranlı İlçesi'nde devrilen TIR'ın sürücüsü Mehmet Akarslanlı olay yerinde hayatını kaybetti. Mikrodalga fırın taşınan TIR'da bulunan fırınlar ise yola saçıldı.

* KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde bayram ziyareti için İstanbul’dan Kilis’e giden Yusuf Topalkara yönetimindeki otomobil, şarampole devrildi. Kazada, Aliye Topalkara, olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Yusuf Topalkara ile Nurcan, İlyas, Bilal Topalkara ve Ali Uçar yaralandı.

* ADANA'nın Kozan İlçesi'nde, Aydın Uygun (32) yönetimindeki otomobille karşı yönden gelen İbrahim Paşa Topaloğlu (43) yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada, sürücü Aydın Uygun ile eşi Fatma Uygun (26) ve diğer otomobilin sürücüsü Topaloğlu hayatını kaybetti. Hikmet (50), Abdullah (16) ve Miktat Topaloğlu ile Halil İbrahim (5) ve Selver Uygun (15) yaralandı.

* KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'nde Ali Mutlu (57) yönetimindeki plakasız motosiklet, uçuruma yuvarlandı. Kazada, Ali Mutlu öldü, Mehmet Ali Çiçek ağır yaralandı.

* SAKARYA'nın Hendek İlçesi çıkışında, yolun sağında parka halinde bulunan plakası ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen akaryakıt yüklü tankere, önce yine plakası ve sürücüleri belirlenemeyen TIR ile ardından otomobil çarptı. Zincirleme kazada çarpmanın etkisiyle akaryakıt yüklü tanker alev alıp yanmaya başladı. Kazada, otomobil sürücüsü ile TIR'da bulunan 2 kişi yaralandı.

* KÜTAHYA'da, Alaaddin Bayendur yönetimindeki otomobil, takla atarak devrildi. Kazada, otomobilde bulunan sürücünün çocukları Merve (8) olay yerinde, Murat (12) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ağır yaralanan sürücü Alaaddin Bayendur (36) ve eşi Halise Bayendur (37), Afyon Devlet Hastanesi'nde, kızları Dudu da (14) Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

CUMA (1. GÜN): 17 ÖLÜ, 133 YARALI
---------------------------------

* MERSİN’in Tarsus İlçesi'ne bağlı Kılavur Köyü yakınlarında çıkan orman yangınına müdaha eden Üzeyir Eroğlu yönetimindeki 33 PK 040 plakalı arazöz, görevini tamamladıktan sonra dönerken, Dalakderesi Köyü yakınlarında freninin tutmaması sonucu kontrolden çıktı. Arazöz yol kenarında bulunan bir evin üzerine devrilerek durdu. Kazada, arazözde bulunan Hasan Beyaz (55) olay yerinde, şoför Üzeyir Eroğlu (46) ise kaldırıldığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde öldü. Kazada yaralanan Halis Adıgüzel, Yusuf Ekin ve Mehmet Ali Uğur ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

* OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde, Mustafa Gök (22) yönetimindeki 80 KK 332 plakalı otomobil, Azaplı Köyü yakınında aniden yola çıkan Murat Cankeskin’e (5) çarptı. Ağır yaralanan çocuk kaldırıldığı Kadirli Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

* BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Muhammet Demirel’in kullandığı 16 CMG 81 plakalı otomobil, Ankara Yolu Yeni Hal kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışan Mustafa Taş’a (46) çarptı. Ağır yaralanan Taş, Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İnegöl İlçesi'nde de Alper Yavaş’ın (18) kullandığı 16 PV 154 plakalı motosiklet, Mahmudiye Mahallesi Orhangazi Caddesi’nde Erol Özdemir (19) yönetimindeki 16 PU 800 plakalı otomobile arkadan çarptı. Yaralanan motosiklet sürücüsü Yavaş, İnegöl Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

* ÇANAKKALE’de Orhan Yılmaz yönetimindeki otomobil, aynı yönde seyreden Nevzat Çiftçi yönetimindeki otomobile arkadan çarptı. Daha sonra arkadan gelen Erdi Özdemir'in kullandığı otomobilin öndeki otomobillere çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada, Nurcan Yılmaz ile oğlu Uğur Yılmaz yaralandı.

* GİRESUN’un Görele İlçesi'nde Yılmaz Topkara (34) yönetimindeki minibüs, yol kenarındaki Kemal Dural’a (73), çarptı. Dural yaralandı.

* MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde Mine Demirağ’ın kullandığı otomobille üzerinde Mustafa Çelikoğlu ile Kerem Demiral’ın bulunduğu motosiklet çarpıştı. Yaralanan Çelikoğlu ve Demiral Hastaneye kaldırıldı.

* MALATYA'nın Hekimhan İlçesi'nde, Uzman Çavuş Osman Güleç yönetimindeki otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada Osman Güleç, eşi Zeynep Güleç ve çocukları Başak Güleç öldü. Osman Güleç’in Kastamonu’da görev yaptığı ve bayram tatili için Kuluncak’a geldiği bildirildi.

* GAZİANTEP'in Oğuzeli İlçesi Yuvalı Köyü yakınlarında, Cevdet Tabur’un (18) kullandığı otomobil, dikkatsizlik nedeniyle devrildi. Kazada, sürücü Cevdet Tabur olay yerinde öldü, otomobilde bulunan Mehmet, Halim, Tabur, Hasan ve Hilmi Tabur yaralandı.

* KIRIKKALE'de, Fatih Yılmaz yönetimindeki otomobil ile karşı yönden gelen Murat Kaya'nın kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Murat Kaya olay yerinde yaşamını yitirdi. Motosikletin arka selesinde oturan Süleyman Doğan ile otomobil sürücüsü Fatih Yılmaz yaralandı.

* DENİZLİ'nin Honaz İlçesi'ne bağlı Karateke Köyü'nde kontrolden çıkan otomobil yan yattı, kazada aynı aileden Süleyman Köroğlu (38), Hatice Köroğlu (73), İbrahim Köroğlu (35), Bekir Köroğlu (80), Sezer Köroğlu (12), Ümran Köroğlu (33) ve Tuncay Köroğlu (39) yaralandı.

* İZMİR'in Urla İlçesi'nde, Hatice Demir yönetimindeki otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak karşı şeride geçip Mustafa Işık yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada, sürücü Hatice Demir, yanında bulunan Cahit Demir, Müslüm Demir, Dursun Demir ile diğer otomobilde bulunan Ebru Işık, Hüseyin Işık ve Ilgın Işık yaralandı.

* BİLECİK'te, Adnan Teker (35) yönetimindeki plakalı otomobil, devrildi. Kazada, sürücü Teker olay yerinde öldü.

*KOCAELİ'de, Yakup Karaosman yönetimindeki kamyon, Gültepe rampasında devrildi. Kazada yaralanan Yakup Karaosman, Kocaeli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

* BURSA'da otomobil, kontrolden çıkarak, yolun kenarındaki bariyerlere çarptı. Kazada sürücü Salim Yıldırım ile kızları Çiğdem (28), Kadriye (23) ve Şükriye Yıldırım (17) yaralandı.

* TOKAT’ın Turhal İlçesi'nde otomobil yolun kenarındaki direğe çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü Mahmut Kaya ile birlikte Asiye Kaya ve Songül Kaya yaralandı.

* ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde, Osman Aydın yönetemindeki otomobil, eşi ve çocuklarıyla birlikte bayram ziyaretinden dönen Mehdi Güzel yönetimindeki araca çarptı. Kazada, Mehdi Güzel, eşi Özgü, çocukları Mustafa, Özgür ve İrem ile diğer aracın sürücüsü Osman Aydın ve kardeşi Fatih Aydın yaralandı.

* KONYA’nın Karapınar İlçesi'nde, otomobil, motosikletle çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücü Mehmet Erdem (17) ile motosikletin arkasındaki Serkan Küçükdurmuş (19) yaralandı.

* DÜZCE otomobil, yağış nedeniyle takla atarak aynı istikametteki sürücüleri belirlenemeyen 2 otomobile arkadan çarptı. Zincirleme kazada, biri hamile olduğu belirtilen 5’i kadın 6 kişi yaralandı.

CUMARTESİ (2. GÜN): 15 ÖLÜ, 107 YARALI
--------------------------------------

* KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şubesi ekibinin otomobiline devriye gezdiği sırada şoförü alkollü olduğu tesbit edilen bir otomobil hızla çarpıp, takla attı. Kazada, polis otomobilinde bulunan Tahir Akar ve Nihat İkizoğlu, alkollü oldukları belirlenen otomobildeki Battal Zengin, Tuncay Aslıyüce, Hasan Tekeli, Seçkin Avcı ve Murat Arslan yaralandı.

* KONYA’nın Beyşehir İlçesi’nde, 19 yaşındaki Mehmet Şimşek yönetimindeki otomobil, şerit ihlali yapınca karşı yönden gelen 43 yaşındaki İbrahim Uslu yönetimindeki otomobile çarptı. Otomobillerin hurdaya döndüğü kazada Mehmet Şimşek ile aynı otomobilde bulunan amcasının oğlu 21 yaşındaki Emre Şimşek ve 19 yaşındaki Durmuş Ali Arslan yaralandı. Beyşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Durmuş Ali Arslan sevkedildiği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

* BURSA'da 27 yaşındaki Ertan Çevik'in kullandığı otomobil, elektrik direğine çarparak taklalar attı. Kazada, sürücü ile araçtan fırlayan 34 yaşındaki Yüksel Koçum ve 31 yaşındaki Davut Karakaş yaralandı. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Yüksel Koçum öldü. 290 promil alkollü olduğu sabelirlenen sürücü Ertan Çevik ağır yaralandı.

* SİNOP'ta partililerle bayramlaşan AKP Sinop Milletvekili Kadir Tıngıroğlu'nun kullandığı ‘Kia' marka otomobille Sebahattin Gökmenoğlu yönetimindeki otomobil çarpıştı. Kazada hafif yaralanan milletvekili Tıngıroğlu ile Sinop plakalı aracın sürücüsü Sebahattin Gökmenoğlu ile eşi 51 yaşındaki Nazmiye Gökmenoğlu hastaneye kaldırıldı. Tıngıroğlu, “Aracın üstüme geldiğini görünce, yolun kenarına kadar geçtim. Ancak, kafa kafaya çarpıştık. Eğer iki aracın da sürati fazla olmuş olsa, mutlaka ölüm olurdu” diye konuştu.

* ÇORUM'da sürücüsünün hatalı sollama yapınca karşı yönden gelen kamyona çarpmamak için direksiyon kırdığı otomobil takla atarak şarampole devrildi. Kazada, otomobildeki 51 yaşındaki Ahmet Akbulut, 41 yaşındaki Sedat Akbulut ile 30 yaşındaki Murat Akbulut olay yerinde öldü. Sürücü Ceyhan Akbulut, 43 yaşındaki Elvan Akbulut ile 13 yaşındaki Serhat Akbulut ise kazadan yaralı olarak kurtuldu.

* SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nin Karaçallık Köyü'nde meydana gelen kazada 14 yaşındaki Uğur Şeker yaralandı.

* GÜMÜŞHANE’nin Kürtün İlçesi'nde, 33 yaşındaki Hüseyin Araz yönetimindeki otomobil şarampole devrildi. Kazada sürücünün eşi 32 yaşındaki Döndü Araz ve 37 yaşındaki Elmas Ramazan ağır yaralandı. Sürücü Hüseyin Araz ve Elmas Ramazan’ın çocukları 11 yaşındaki Fatma, 5 yaşındaki Deniz ile 17 yaşındaki Soner Atalay ve 17 yaşındaki Emrah Narin ise hafif yaralarla kurtuldu.

* TRABZON'daki Ganita Mevkii'nde bulunan tünelde bir TIR, otomobile arkadan çarptı. Kaldırıma çıkan sonra da tünel duvarına çarparak durabilen otomobilde bulunan sürücü Fatih Dicleli, eşi Belgin Dicleli ve çocukları Nursena ile Mehmet yaralandı.

* İZMİR'in Bornova İlçesi Işıkkent Semti'nde, yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp yol kenarındaki duvara çarptıktan sonra yan yatan minibüsteki 33 yaşındaki Ramazan Durmaz öldü. Yaralanan minibüs şoförü Durgun ile 32 yaşındaki Uğurcan Akgüner, kaldırıldıkları Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

* ANTALYA'da, motosikleti seyir halindeyken plakası alınamayan bir otomobil sıkıştırdı. Motosiklet sürücüsü Mehmet Kakışın ve arkasında oturan Lilya Yıldırım, sıkıştırmanın etkisiyle kaldırıma çarparak yere düştü. Ayağından sakatlanan Lilya Yıldırım ve sürücü Mehmet Kakışın ambulansla Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

* SAKARYA'da, 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün kullandığı taksinin halk midibüsüne çarpması sonucu meydana gelen kazada 25 kişi yaralandı. Otomobilde yapılan aramada çok sayıda bira şişesi bulundu.

* UŞAK'ta, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan bir otomobilin, yol kenarındaki kanalete düşerek, takla atması sonucu meydana gelen kazada, bayram ziyaretinden dönen hurdaya dönen otomobilde sıkışan sürücünün eşi 35 yaşındaki Nevin Varol ve kayınvalidesi 60 yaşındaki Hatice Çakmak öldü. Sürücü Cengiz Varol ve oğulları 6 yaşındaki Hasan Serdar Varol ile 1 yaşındaki Enser Mete Varol ağır yaralandı.

* GAZİANTEP'in Araban İlçesi'nde, akrabalarının düğüne giden Mehmet Önalır'ın kullandığı otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, otomobilde bulunan 10 yaşındaki Gülnaz, 9 yaşındaki Fatma ve 3 yaşındaki Aynur Önalır kardeşler yaşamını yitirirken, otomobil sürücüsü Mehmet Önalır, eşi 30 yaşındaki Gülay, çocukları 11 yaşındaki Haceli, 8 yaşındaki Tuba ve 7 yaşındaki Derya ise yaralandı.

* ESKİŞEHİR'de otomobil şarampole devrildi. Kazada yaralanan Taha Muhsin Yılmaz, Buse Nur Kılıç, Burcu Kılıç, Melike Kocaman, Melise Kocaman ile Burku Nur Kılıç, Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

* OSMANİYE’nin Kadirli İlçesi'nde, henüz bilinmeyen bir nedenle kavga eden iki grup arasında yer alan Ali Bozoğlu (28), kaçmak isterken Ahmet Dalkıran yönetimindeki otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Yaralı genç, kaldırıldığı Kadirli Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

* VAN'da otomobil takla atarak devrildi. Kazada, sürücü Filiz ile kimlikleri henüz belirlenemeyen 5 kişi yaralandı.

* SAMSUN’un Alaçam İlçesi'nde Oktay Akay (23) yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Duran Kurnaz’a (40) çarptı. Yaralı olarak Bafra Devlet Hastanesine kaldırılan Kurnaz kurtarılamadı, sürücü gözaltına alındı.

* İZMİR’in Beydağ İlçesi'nde Palamutçu Köyü'ne giden Şafak Bulut’un (17) kullandığı 35 Z 3596 plakalı motosiklete, Neşvet Şimşek (36) yönetimindeki plakalı otomobil çarptı. Kazada, motosiklette bulunan Şafak Bulut ile Tanju Bozkurt (17) yaralandı.

* ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi'nde Lapseki’ye giden Şaban Erol (66) yönetimindeki otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı. Kazada, yabancı sürücü Şaban Erol ve otomobilde bulunan Kaniye Erol (66) yaralandı.

* BURSA’nın merkez Osmangazi İlçesi'nde Murat Marat (24) yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Naile Şensoy’a (74) çarptı. Yaralanan Şensoy hastaneye kaldırıldı.

* DÜZCE’de Zafer Kabul yönetimindeki otomobille Metin Ustaoğlu yönetimindeki hasta naklinden dönen ambulans çarpıştı. Sürücüsü belirlenemeyen otomobil de kaza yapan araçlara çarptı. Zincirleme kazada, henüz kimlikleri belirlenemeyen 5 kişi yaralandı.

* SAMSUN’un Tekkeköy İlçesi'nde Engin Şahin yönetimindeki otomobil, ilçe girişinde yolun karşısına geçmek isteyen Şerife Orta’ya (68) çarptı. Hastaneye kaldırılan Orta, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

* ORDU’nun Kabadüz İlçesi'nde Raif Bodur yönetimindeki kamyonet, ilçe girişinde şarampole devrildi. Kazada, yaralanan sürücü Raif Bodur, Ünzüle Aktaş, Emrah Aktaş, Emine Aktaş ve Cemal Tepe yaralandı.

* SAMSUN’da, Metin Batuk yönetimindeki otomobil, Yeşilkent Beldesi'ndeki çevreyolunda, yolun karşısına geçmek isteyen Ayten Şeker’e (7) çarptı. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şeker kurtarılamadı.

* GİRESUN’da, Sercan Şahin (22) yönetimindeki otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Mürşit Öztark’a (41) çarptı. Kazada yaralanan Öztark, hastanede tedavi altına alındı.

* MUĞLA'da, Hakkı Cengiz Çakır’ın kullandığı otomobil, yol kenarında bulunan benzinlikten çıkış yapan, sürücüsünün kimliği ve plakası tespit edilemeyen minibüse çarpmamak için manevra yapınca, art arda 2 otomobile çarptı. Kazada, Hakkı Cengiz Çakır, Durmuş Can, Mehmet Kapiz, Seyfettin Sarı ve Özgün Özsaran yaralandı.

* ADAPAZARI’nda Emrullah Öztuş yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Salih Kenar’ın kullandığı minibüsle çarpıştı. Otomobilde sıkışan Faik Öztuş yaralandı.

* KAHRAMANMARAŞ'ta Durmuş Ali Ergin’in kullandığı otomobille Coşkun Aslan yönetimindeki otomobil çarpıştı. Hatalı sollamadan kaynaklandığı belirtilen kazada, otomobillerde bulunan Nuran Taşkın, Gözde Taşkın, Türker Aslan, İlker Aslan ve Durmuş Ali Ergin yaralandı.

PAZAR (3. GÜN): 21 ÖLÜ, 63 YARALI
---------------------------------

* ESKİŞEHİR'de alkollü 33 yaşındaki Ramazan Mercan'ın kullandığı otomobil önünde giden dorsesiz TIR'a arkadan çarptı. Kazada direksiyon kontrolünü yitiren TIR içerisinde Zor çiftinin kaldığı tek katlı evin duvarına çarptı. Evin duvarının hasar gördüğü kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.

* ANTALYA'da 13 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında, Saniye Arslan (48), Ferit Arslan (35) ve Gamze Koşar (19) yaralandı.

* YOZGAT'Sorgun İlçesi'nde, 45 yaşındaki Osman Yurtlu'nun kullandığı otomobil, yağmurla birlikte kayganlaşan yolda şarampole devrildi. 44 yaşındaki Fatma Yurtlu kaza yerinde ölürken, otomobil şoförü Osman Yurtlu ile çocukları 19 yaşındaki Zehra Betül, 17 yaşındaki Mustafa ve 14 yaşındaki Sevgi Yurtlu yaralandı.

Yine Sorgun'da meydana gelen kazada, Mehmet Yaşar (22) yönetimindeki otomobil, Çiğdemli Beldesi girişinde şarampole devrildi. Kazada, sürücü Mehmet Yaşar olay yerinde öldü.

* İZMİT'te, TEM'in Acısu Beldesi geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu yolcu otobüsünün önünde seyreden bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada, 47 yaşındaki Emine Demir ve 45 yaşındaki Zülal Işık öldü, 50 yaşındaki Yaşar Işık, kızı 17 yaşındaki Hülya Işık ve akrabaları 47 yaşındaki Emine Demir yaralandı.

* KONYA’da, sürücüsünün kimliği ve plakası henüz belirlenemeyen otomobil, Sille alt geçidi girişinde Beyza Tosun’a (7) çarpıp, kaçtı. Tosun, olay yerinde öldü.

* BİTLİS'in Adilcevaz İlçesi'nde, 4 yıldır trafik polisi olarak görev yapan İbrahim Arslan’ın kullandığı otomobil, takla attı. Kazada, İbrahim Arslan olay yerinde yaşamını kaybetti.

* ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi'nde, İsmail Demirtaş’ın (53) kullandığı otobüs, yol kenarındaki istinat duvarına çarptıktan sonra devrildi. Kazada sürücü Demirtaş ve eşi Hacer Demirtaş yaralandı.

* BURSA’da, Turgut A.’nın (37) kullandığı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen İbrahim Sezer’e (60) çarptı. Kazada yaralanan Sezer, Hastaneye kaldırıldı.

* BİLECİK'te yağmur yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda 3 otomobil birbirine girerken zincirleme kazada Saim Türkmen (58), Yıldız Türkmen (20), Fatma Türkmen (52), Neriman Özyaman (32), Fatma Al (22), Aladdin Al (29), 2 aylık olduğu belirtilen Abdullah Al, Kazım Topuz, Erdal Özyaman ve Erdal Türkmen yaralandı.

* DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nde, yağmurun kayganlaştırdığı yolda aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan boş süt tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, kazada tanker şoförü Halil Toklu öldü, yanındaki eşi 28 yaşındaki Songül Toklu ve oğlu 3 yaşındaki Furkan Toklu hafif yaralandı.

* KIRIKKALE Enver Arısoy (41) yönetimindeki kamyonet, kontrolden çıkarak 6 metreden şarampole yuvarlandı. Elektrik direğine çarparak durabilen kamyonetin sürücüsü Enver Arısoy ile Ahmet Faruk Arısoy (14), Burhan Şahin (8) ile Ayşe Tunçbilek (32) yaralandı.

* KAYSERİ'de Yusuf İzzet Ünsal yönetimindeki otomobil, yoldan çıkarak devrildi. Kazada, otomobil sürücüsü Yusuf İzzet Ünsal (45) hayatını kaybetti, otomobilde bulunan Ünsal’ın çocukları Derya Betül (20) ve Ömer Faruk (16) Ünsal ile yeğenleri Ahmet Hamdi (21) ve Elif Büşra (16) Koç, yaralandı.

* ESKİŞEHİR'de Nihat Ertürk yönetimindeki otomobil şarampole devrildi. Kazada, Nihat Ertürk olay yerinde hayatını kaybetti. Günaydın Hatipoğlu ile Erkan Uysal ise ağır yaralandı.

Eskişehir’de bir otomobilin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ise Remzi, Filiz, Gülden Ekiz ile Emine Özder yaralandı.

* KARAMAN'da, seyir halindeki TIR'dan çimento torbaları yola düştü. TIR'ın arkasındaki Abdullah Boyacıoğlu yönetimindeki otomobil, torbalara çarparak, yoldan çıktı. Kazada, sürücü Abdullah Boyacıoğlu ile Mesut Özcan (33), Murat Kandemir (24) ve Yaşar Akşahin (38) yaralandı.

* ADANA’da Ahmet Naci Uygun yönetimindeki otomobil, TAG Otoyolu Adana kuzey turnikeleri çıkışında şarampole yuvarlandı. Takla atan otomobildeki Müslüm Gündüz, eşi Nafize ve kızı Pınar Gündüz yaralandı.

* SAMSUN'da Cemal Kaya’nın (36) kullandığı otomobil, yokuş aşağı giderken freninin arızalanması nedeniyle elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü Cemal Kaya ile Zehra Önder (51), Gülhanım Kaya (64), Saime Kaya (32) ve Ayşenur Kaya (7) yaralandı.

* ANTALYA’nın Elmalı İlçesi'nde, Ahmet Güntekin’in (16) kullandığı 07 BBE 60 plakalı otomobil, yoldan çıkarak takla attı. Ehliyeti bulunmayan araç sürücüsü Ahmet Güntekin ile Emre Yılmaz (16) olay yerinde hayatını kaybetti, Fehmi Can (17), Ferhat Can (15), İsa Karadeniz (17) ve Mehmet Can (15) yaralandı.

* KONYA’nın Seydişehir İlçesi'nde, polis memuru Erol Aktaş'ın (47) kullandığı otomobil, 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada polis memuru Aktaş'ın eşi Cansen Aktaş (41) olay yerinde hayatını kaybetti. Aktaş, araçta bulunan kızları Ayşe (22) ve Sevda Aktaş (20) ile Hüseyin Doğan (36) yaralandı.
Yine Seydişehir'de meydana gelen kazada, Ali İhsan Karakaş yönetmindeki otomobil, akrabalarına bayram ziyaretine giden ve minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmek isteyen Yasemin Kılkına’ya (23) çarptı. Kazada Kılkına ağır yaralandı.

* BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde, bayram tatili için geldikleri Bursa’dan Kırıkkale’ye dönmek için yola çıkan Cemalettin Kandemir’in (52) kullandığı otomobil, İnegöl ilçesi yakınlarında yol kenarındaki su birikintisine girince kontrolden çıkıp, takla attı. Kazada otomobilde bulunan ve ağır yaralanan 14 yaşındaki Fatma ve 5 yaşındaki Neslihan Kandemir kardeşler öldü, sürücü Cemalettin Kandemir ile eşi Latife Kandemir yaralandı.

* SİVAS'ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aynı aileden 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

* DENİZLİ'de meydana gelen trafik kazasında, 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

* İZMİT'te D-100 karayolu üzerindeki Karabaş mahallesinde yolun karşısına geçmek isteyen Emine Kuzu'ya (47) çarpan araç Kuzu'nun ölümüne neden oldu.

* MERSİN'in Tarsus ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

* MUĞLA'da meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!