“Üç Fidan” anıtına saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

“Üç Fidan” anıtına saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 15:25

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, merkez Nilüfer Belediyesinin, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına yaptırdığı “Üç Fidan” anıtına yönelik kesici aletli ve boyalı saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

ÇGD Bursa Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin demokratik bir toplum olma yönünde sancılı bir dönemden geçtiği bugünlerde Bursa'nın çirkin bir saldırıya sahne olduğunu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Farklılıklarımızla birlikte yaşamayı ve demokrasiyi içine sindiremeyenler Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan 'Üç Fidan' anıtına kabul edilemez bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırı, sadece anayasayı değiştirmeye çalışmak suçundan dönemin Türk Ceza Kanunu'nun 146. maddesi uyarınca ölüm cezasına çarptırılan ve bu cezaları 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı 'terörist' olarak kabul eden zihniyetin sokağa yansımasından başka bir şey değildir.

ÇGD Bursa Şubesi olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyor, duyarlılığımızı göstermek üzere tüm üyelerimizi anıtın açılış törenine katılmaya çağırıyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!