Twitter'da '14 Aralık operasyonu' çekişmesi

Güncelleme Tarihi:

Twitterda 14 Aralık operasyonu çekişmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 10:57

Türkiye, Pazar gününe Zaman Gazetesi'ne yapılan operasyonla uyandı. Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’dan, İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder’e kadar 32 kişi gözaltına alındı. Operasyon, Twitter’da neredeyse tüm trend topic'i kapladı. Twitter, “Destekleyenler – protesto edenler” olarak iki kutuba ayrıldı.

Haberin Devamı

Bu sabah saat 07.15'te Zaman gazetesine düzenlenen operasyonla başlayan gözaltılar, Twitter'da geniş yankı buldu. Sosyal medya sitesinde trend olan konulara bakıldığında ilk sırada Zaman gazetesi’ndeki gözaltıları protesto eden “#ÖzgürBasınSusturulamaz” hashtag’i bulunuyor.

Trend olan bir sonraki hashtag ise yine gözaltıları protesto eden nitelikte olan “#KendimiİhbarEdiyorum” oldu. Senarist Makbule Çam Alemdağ da gözaltına alındığı haberinden sonra, senaryosunu yazdığı Tek Türkiye dizisi de listeye giren hasgtag’lerden.

Bir sonraki hashtag de operasyonu protesto eder nitelikte “#MedyayaKarartma” hashtag’i 6. Sırada yer aldı. 7. sırada ise bu kez operasyonu destekleyen bir hashtag olan “#ZamanTemizlikZamanı” yer aldı.
8. sırada hükümet aleyhinde “#YollarıYolsuzlukİşleriHırsızlık” hashtag’i yer alırken 9. Sırada Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 10. Sırada operasyonun olacağını önceden açıklayan Fuat Avni bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞTE GÜNÜN TREND TOPİC'İ:

Twitterda 14 Aralık operasyonu çekişmesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!