Twitter erişime açıldı, YouTube ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Twitter erişime açıldı, YouTube ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 21:18

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin yer aldığı Twitter, Facebook ve YouTube'a Türkiye'de erişim bugün mahkeme kararıyla engellendi. Öğle saatlerinde Facebook yasağının kalkmasının ardından, akşam saatlerinde 20.20 civarında Twitter yeniden erişime açıldı.

Haberin Devamı

YouTube, “Türkiye’de erişimin engellendiği doğrultusunda bilgiler alıyoruz. Hizmetin kullanıcılara bir an önce yeniden sunulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yapmışken, Twitter Türkiye'de yaşanan kesintinin farkında olduklarını ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaların sürdüğünü söylemişti.

8 SAAT SONRA TWITTER YASAĞI SONA ERDİ

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın erişime açılmasının kısa süre içinde gerçekleşeceğini söyledi. Bu açıklamadan yaklaşık 2 saat sonra Twitter'a erişim sağlanmaya başladı.

Gün içerisinde sırayla yetkililerden yapılan açıklamalar ise şöyle:

FACEBOOK'TAN İLK AÇIKLAMA

Reuters'ın haberine göre Facebook, Türkiye'de mahkemenin bazı içeriklere erişimi kısıtlama kararına uyduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

YOUTUBE'TAN YASAK SONRASI İLK AÇIKLAMA

YouTube sözcüsünün yaptığı açıklamada; '“YouTube’a Türkiye’de erişimin engellendiği doğrultusunda bilgiler alıyoruz. Hizmetin kullanıcılara bir an önce yeniden sunulabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

TWITTER'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Twitter'ın YouTube ile birlikte öğlen saatlerinde erişim yasağının gelmesiyle Twitter, Türkiye'de yaşanan kesintinin farkında olduklarını ve siteye erişimin tekrar açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

ESB GENEL SEKRETERİ’NDEN AÇIKLAMA

Erişim Sağlayıcıları Birliği Genel Sekreteri Bülent Kent, Twitter'ın erişime açılmasının kısa süre içinde gerçekleşeceğini söyledi.

YOUTUBE'A ERİŞİM YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

YouTube'a erişimin Türkiye'de yasaklanması sonrası yapılan ilk açıklamada da sorunun çözülmeye çalışıldığı, Facebook'un mahkeme kararına uyarak ilgili içerikleri kaldırdığı belirtildi.

SAVCI HABERLERİ SOSYAL MEDYAYI VURDU

Twitter erişime açıldı, YouTube ne zaman açılacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!