Twilight faciasını anne önledi

Güncelleme Tarihi:

Twilight faciasını anne önledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

ABD'de bir kadın, Twilight (Alacakaranlık) serisinin son filminin ilk gösteriminde sinemada silahlı saldırı düzenlemek isteyen oğlunu ihbar etti.

Haberin Devamı

Bölge polisi, Missouri eyaletinde, Bolivar kentindeki bir sinemada, ünlü vampir serisi Alacakaranlık Efsanesi'nin son filmi Twilight Saga 2'nin (Şafak Vakti Bölüm 2) ilk gösteriminde silahlı saldırı planlayan 20 yaşındaki bir gencin, annesi tarafından polise şikayet edildiğini ve tutuklandığını bildirdi.

Polis, saldırı düzenlemek isteyen kişinin, Bolivar'da yaşayan Blaec Lammers olduğunu, filmin ilk gösteriminde silahlı saldırı düzenlemeyi planlandığını ancak durumun annesi tarafından fark edilerek polise bildirilmesi üzerine Lammers'ın tutuklandığını açıkladı.

Olayın, Lammers'ın annesinin, oğlunun sakinleştirici ilaçlarını kullanmadığını, kısa süre önce 2 adet silah ve çok sayıda mermi aldığını fark etmesi üzerine, polisi bilgilendirmesiyle ortaya çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Twilight faciasını anne önledi

Bolivar polis şefi Steve Hamilton, Lammers'ın annesinin dikkati sayesinde çok büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü ve planlanan olayın Denver'deki Aurora saldırısıyla büyük benzerlikler taşıdığını belirtti.

Polis tarafından sorgulanan Lammers'ın, Cuma günkü gösterim için bilet aldığını ve elindeki 2 silahla seyircinin üzerine rastgele ateş açmayı planladığını itiraf ettiği bildirildi.

Silahları yasal yollarla temin eden ve 400 mermilik mühimmatı bulunan Lammers, 1'inci dereceden silahlı saldırı, terör tehdidi ve cinayete teşebbüsle suçlanıyor.

Temmuz ayında da Batman serisinin son filmi The Dark Knight Rises'ın ilk gösteriminde, Colorado eyaletindeki Aurora alışveriş merkezinde, James Holmes isimli saldırgan, sinemada düzenlediği saldırıda 12 kişiyi öldürmüş, 58 kişiyi de yaralamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!