Tweet’ten 10 gözaltı daha

Güncelleme Tarihi:

Tweet’ten 10 gözaltı daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 23:53

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara Garı’nda 99 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan önce atılan tweet’lerle ilgili 2 kişinin ardından 10 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı ve “PKK’lı olanlar da var DEAŞ’la iltisaklı olanlar da var” dedi.

Haberin Devamı

TGRT’de dün önemli açıklamalarda bulunan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


İKİ İZ ÜZERİNDE YÜRÜYORUZ
“İki iz üzerinde yürüyoruz. Birincisi DEAŞ faktörü itibariyle... DEAŞ’ın yaptığı faaliyetler ve ilişkiler ağını da ortaya çıkarmaya başladık. Yani sadece intihar bombacılarının kimliği ve onun dayandığı çerçeve değil, arkasında kimlerle nasıl bir işbirliği yaptıkları... İkinci iz de özellikle belli Twitter hesapları ve irtibatlar üzerinden yürüttüğümüz bir soruşturma var. Burada da bombalama öncesinde bazı aktörlerin bu bombalamayla ilgili psikolojik hazırlık mahiyetinde yürüttüğü çabalar var. Dün ve bugün bu çerçevede, bu iki izi de sürerek 10 ek gözaltı yapıldı. 10 gözaltı daha var, soruşturmalar derinleştirilerek devam ediyor ve arkasındaki aktörlerin hepsi açıklığa kavuşana kadar da bu çabamız sürecek.

Haberin Devamı


KOKTEYL TERÖR DİYORUZ
PKK’lı olanlar da DEAŞ’la iltisaklı olanlar da var. Bunlar birbirinden bağımsız gibi görünen şeyler olsa da her ikisine de sızmış ortak unsurlar var. DEAŞ’ı kuran insan unsuru Suriye hapishanelerinden çıkarılmıştır. Bunlar birbirinden yalıtılmış yapılar değil. Nasıl oluyor da üç gün önce, bir gün önce bazı yerlerde ‘sakın şuraya gitmeyin orada patlayabilir’ gibi ifadeler var. Bunlar nasıl biliniyor. Bunların hepsinin hem PKK hem Türkiye’de sansasyonel gelişmelerle ilişkili çevrelerle paralel yapıyla ilgili çevrelerle de ilişkisi var. Birileri Türkiye’de kokteyl terör diyoruz. Hepsini karıştırarak işe kalkışıyor.

DEMİRTAŞ HATA ETTİM DERSE DÜŞÜNÜRÜM


Demirtaş’ın o günkü açıklamasında vurgulanan şey ‘katil devlet’ diye. Aynaya konuşması lazım. Şu anda yine çağrıda bulunuyorum. Madem Demirtaş şeyden geri çekiyor o suçlamasını çıksın bunu daha açık ifadelerle söylesin. Ben hiç kimseyle görüşme kapısını kapatmadım ki hiçbir zaman. ‘Hata ettim derse’ düşünürüm neden olmasın. Ülkenin Başbakanına ‘katilsin’ diyen biriyle görüşme zemini olabilir mi? Tekrar çağrıda bulunuyorum bütün siyasi liderlere. Tamam dördümüz bir araya gelelim. Ancak Demirtaş’ın kendi tutumunu açıklığa kavuşturması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!