TV'de kaplan eti yiyenlere isyan

Güncelleme Tarihi:

TVde kaplan eti yiyenlere isyan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da bir TV kanalı, nesli tükenmekte olan Bengal kaplanının etiyle yapılan bir yemek tarifi yayınladı. Hayvansever Japonlar ayağa kalktı.

Büyük tepki çeken görüntüler, Japon Fuji Televizyonu'nun ‘Dünyada Gurme Turu’ isimli programında gösterildi. Önceki akşam yayınlanan programda, Japonya'nın 3 ünlü televizyon yıldızı, Çin'in Şangay restoranında kamera karşısına geçerek milyonlarca izleyicinin gözleri önünde Kanton usulü pişirilmiş Bengal Kaplanı çevirmesinin tadına baktı.

Önce kaplanı gösterdiler

Programda kaplan etli yemeğin tarifine geçilmeden önce restorana bir kaplan getirildi. Kaplanın garsonla şakalaşan görüntüleri yayınlandı. Başta çevre kuruluşları olmak üzere Japon hayvanseverler, bu görüntüleri nedeniyle Fuji Televizyonu'nu protesto yağmuruna tuttular. Uluslararası çevre örgütü Worldwide Fund for Nature (WWF), Bengal kaplanının BM'nin nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer aldığına işaret ederek, Fuji televizyonundan bu hayvanların ticaretinin yasak olduğu konusunda yayın sırasında bir düzeltme yapmasını istedi.

Et, ölen bir kaplanınmış

Protestolar üzerine bir açıklama yapan Fuji TV ise, bu yayınla herhangi bir BM yasasının ihlal edilmediğini bildirdi. TV yetkilileri, programda gösterilen kaplanın yemek tarifi için kesilmediğini de açıkladı. Fuji'nin verdiği bilgiye göre ekranda pişirilen kaplan eti, bir yıl önce Çin'de bir hayvanat bahçesinde dövüşürken ölen ve eti derin dondurucuda saklanmış bir hayvandan alındı. Bengal kaplanları BM'nin nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde ve ticareti yasak. Doğada halen 3030 ile 4730 arasında Bengal kaplanının yaşadığı sanılıyor.

Enfesti’ dediler

Japonya'nın ünlü televizyon yıldızları Midori Utsumi, Kenji Mikawawe ve Tomomi Nishimura, Şangay'da bir restoranda yapılan Kanton usulü kaplan çevirmesinin tadına baktıktan sonra ‘bugünkü yemek enfesti’ dediler. Program öncesinde restorana getirilen bir kaplan da garsonla şakalaştı .






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!