TV Oscarı’nın galibi tartışmalı 24 dizisi

Güncelleme Tarihi:

TV Oscarı’nın galibi tartışmalı 24 dizisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2006 00:00

Televizyon dünnyasında her yıl merakla beklenen Emmy ödüllerinin bu yılki sahipleri, Los Angeles’ta düzenlenen törende belli oldu. Geçen yıl, Türkleri terörist olarak gösterdiği için büyük tepkilere neden olan ve Türkiye’de yayından kaldırılan "24" adlı dizi, 5 dalda Emmy ödülü kazandı.

TELEVİZYON dünyasının Oscarları olarak kabul edilen 58’inci Emmy ödülleri, dün ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl beşinci sezon bölümleri çekilen "24" adlı dizi, drama dalında en iyi dizi, en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu ödülleri dahil, toplam 5 ödül aldı.
/images/100/0x0/55ea2f97f018fbb8f8704886

Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü Mariska Hargitay "Law & Order: Special Victims Unit (New York District)" dizisindeki rolüyle, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise "24"teki rolüyle Kiefer Sutherland aldı. Kiefer Sutherland, dizide terörle mücadele uzmanı "Jack Bauer" karakterini canlandırıyor ve Amerikan anti-terör birimi (CTU) teröristlere karşı yürüttüğü mücadelede başrolü oynuyor.

"24" adlı dizi, geçen yıl "Türkleri terörist gibi gösterdiği için" Türkiye’de yayından kaldırılmıştı. Hatta bu yüzden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, diziyi ABD’li meslektaşına şikáyet etmişti.

Komedi dalında ise en iyi dizi ödülünü "The Office" kazandı. Komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü Julia Louis-Dreyfus (The new adventures of old Christine) alırken, en iyi erkek oyuncu ödülüne Tony Shalhoub (Monk) layık görüldü. Türkiye’de gösterilen "My Name Is Earl" ise komedi dalında en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödülünü kazandı. Televizyon filmi dalında ödülü "The Girl in The Cafe" alırken, mini dizi dalındaki ödül "Elizabeth I"ye verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!