TV delisiyiz

Güncelleme Tarihi:

TV delisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

RTÜK tarafından yaklaşık 25 bin denek üzerinde yaptırılan bir araştırmaya göre, hafta içi günde ortalama 3 saat 19 dakikamız, hafta sonunda ise 3 saat 44 dakikamız televizyon karşısında geçiyor. Çocuklar ise günde ortalama 3 saat 10 dakika ekran başında kalıyor.

Sağlık uzmanları, günde 3 saat televizyon izlemenin bile zararlı olduğunu belirtirken, RTÜK'ün yaptığı bir anket, yetişkinlerin haftada toplam 24 saati televizyon karşısında geçirdiğini ortaya koydu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Kamuoyu ve Yayın Araştırmaları Dairesi Başkanlığı'nın 5 bin 360 kişi üzerinde yaptığı, ancak hane halkı itibarıyla 25 bin kişiye ulaşıldığı ankete göre, hafta içinde günde ortalama 3 saat 19 dakika, hafta sonunda ise 3 saat 44 dakikalarını televizyona ayıran yetişkinler, haftada toplam 24 saati televizyon izleyerek geçiriyor. Çocuklar ise günde ortalama 3 saat 10 dakika ekran başında kalıyor.

Sonuç olarak, uzmanların uyarılarına rağmen, erkeklerin yüzde 70'i, kadınların yüzde 64'ü, çocukların ise yüzde 62'si hafta içinde 3 saatten fazla süreyi televizyon karşısında geçiriyor.

RTÜK'ün anketi, özel televizyonların büyük önem verdiği raiting saatlerine de açıklık getirerek, televizyonun en çok günün hangi saatlerinde izlendiğini ortaya koydu. Genel değerlendirmeye göre erkekler hafta içinde genellikle 19.00-21.00 ile 21.00-23.00 saatleri arasında TV izlemeyi tercih ederken, bayanların yüzde 21'i, 19.00-21.00 saatleri arasında eşlerine eşlik ediyor.

LİSE MEZUNLARI AZ İZLİYOR

Anket, öğrenim düzeylerine göre de televizyon izleme tercihlerinin değiştiğini gözler önüne serdi. Buna göre en az televizyon izleyenler lise mezunlarıyken, en çok televizyon karşısında kalanlar ortaokul mezunları. Meslek gruplarına göre değerlendirildiğinde de, en çok televizyon izleyenlerin emekliler olduğu ortaya çıkıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!