Tüzmen'i çevik kuvvet kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Tüzmeni çevik kuvvet kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 13:43

Kozan'daki şehit cenaze töreninde Kürşat Tüzmen'e saldırı girişiminde bulunuldu. Yaşanan arbedenin ardından bir grup Tüzmen'in makam otomobilini tekmeledi.

Haberin Devamı

TÜZMEN'İ ÇEVİK KUVVET KURTARDI / FOTO GALERİ

TÜZMEN'E SALDIRI GİRİŞİMİ / WEB TV

Kozan şehidine ağlıyor/ Foto-Galeri

Şehit uzman çavuş Metin Can için Hoşkadem Camii’nde yapılan cenaze töreni öncesi camiye gelen Kürşad Tüzmen, öğle namazı için camiye girdiği sırada, ‘Hükümet istifa’ sloganları atıldı. Öğle namazını kıldıktan sonra törenin yapılacağı caminin avlusuna geçen Tüzmen, ellerinde bayraklar bulunan 50 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Aralarında kadınların da bulunduğu grup, Tüzmen’i, tören alanına geldiği sırada yuhaladı.

Protestolara önce aldırış etmeyen Kürşad Tüzmen, şehidin ailesini başsağlığı diledi. Cenaze namazının kılınması sonrası, şehidin tabutu omuzlarda yaklaşık 200 metre taşındı. Tüzmen, yanında Adana Valisi İlhan Atış olduğu halde tabutun arkasından yürürken, Çevik Kuvvet polisi her iki tarafta etten duvar ördü, yumurtalı saldırıya karşı koruma polisleri ellerinde şemsiye taşıdı. 200 metrelik yürüyüş, “Hükümet istifa’, ‘Açılımınız bu mu?’, ‘Asker hapiste, PKK Meclis'te’ sloganları arasında yapıldı. Yüzünden hükümetin protesto edilmesine sinirlendiği gözlenen Kürşad Tüzmen, zaman zaman protestoları yapanlara dönerek, işaret parmağını dudağına götürerek, ‘Sus’ işareti yaptı. Omuzlardan alınıp, bir süre askeri araçla da taşınan cenaze, daha ambulansa konulup, Şehitlik’e götürüldü.

Haberin Devamı

PROTESTOCULAR BİNDİĞİ OTOMOBİLİ TEKMELEDİ

Bu sırada Vali Atış ile birlikte valilik makam aracına binen Tüzmen’e, bu kez, 15- 20 kişilik bir grup saldırmaya kalkıştı. Polisler öfkeli grubu engellediği sırada arbede çıktı.

‘Bunların katili sizsiniz’ diyen kadına, ‘Ben miyim katil?’ diye soran Kürşad Tüzmen, ‘Evet sensin’ cevabının ardından hızlıca Vali İlhan Atış'ın makam aracına bindi. Bu sırada, grup, makam otomobilinin peşinden koştu. ‘Vurun’ seslerinin de duyulduğu sırada, gruptan bazıları otomobili tekmeledi.

Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez ve polisler, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Tüzmen, tepkilere rağmen Şehitlik’e geçip, defin törenine de katıldı.  

Haberin Devamı

TAŞLAR POLİS OTOSUNUN CAMINI KIRDI

Ancak tepkiler Kozan Mezarlığı’ndaki Şehitlik’te de sürdü. Öfkeli vatandaşların saldırısı sırasında polise ait sivil plakalı bir otomobilin camları atılan taşlarla kırıldı, aracın kaportasında da hasar meydana geldi. Tüzmen, mezarlığın ana giriş kapısından çıkarılmak yerine başka bir güzergaha yönlendirildi. Yuhalanan, ‘Hükümet istifa’ sloganları atılan defin sonrası, yaya olarak mezarlığın diğer çıkışına götürülen Tüzmen’e, 15 metre uzaklıkta ihata duvarı üzerinde bulunan bir grup, ‘Askere kelle diyenler belli’ diye tepki gösterdi. Tüzmen, bu sırada çekim yapan gazetecileri,‘Dikkat edin. Birşey atabilirler. Makinenize birşey olabilir’ diye uyardı. Gazetecilerin tepkiyle ilgili soruları üzerine Tüzmen şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Herkes acılı. Herkesin acılı olduğu bir ortamda tepkiler gayet normal. Başımız sağ olsun. Bu arkadaşlar neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Şehidimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmayacaktır. Bu ülkede onlar sayesinde biz varız, biz ayaktayız. Ben Yörük Şenliği’nden geliyorum. Oradaki Türkmenlerin de hali vakti yerinde değil. Ama onlar bu ülkeye sevgi ekiyor, başka şerefsizler gibi mayın ekmiyorlar. Onların devlete kurşun sıktığını görmezsiniz.”

POLİSLERE ÇIKIŞTI, ‘LA HAVLE’ ÇEKTİ

Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’in de eşlik ettiği, polislerin etrafında etten duvar ördüğü Tüzmen, 10 dakika süren yürüyüş sırasında polislere çıkışarak şöyle dedi:

“Kardeşim ne yapıyorsunuz siz ya? İlla tahrik edecek birşey buluyorsunuz. Ne biçim yol buldunuz? Beni buradan niye getirdiniz? Bu ne biçim yol? Nasıl bir güzergah? Hiçbir şey anlamıyorsunuz bu işten. Bırakın ben kendim giderim. Bana birşey olmaz. La havle vela. Bu kadar salakça birşey olmaz. Nereye götürüyorsunuz? Nereden götürüyorsunuz? Bana birşey olmaz, size olur.”

Haberin Devamı

Tüzmen, daha sonra kendi makam aracına aktarma yapılmak üzere sivil plakalı bir otomobile bindirilip, mezarlıktan uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!