Tüzmen: Türkiye normalleşme süreci yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüzmen: Türkiye normalleşme süreci yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 15:06

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, Türkiye’nin bir normalleşme süreci içinde olduğunu bugün yaşananların geride bırakılması gerektiğini savundu.

Mersin Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Koroner Anjiyografi ve Yanık Merkezi’nin açılışına katılan Kürşad Tüzmen, burada Özel Harp Dairesi’ne bağlı Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda devam eden aramalarla ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye’nin bir normalleşme sürecine girdiğini belirten Tüzmen, “Bugün için yaşanılanları artık arkamızda bırakıp ülke olarak yolumuza devam etmemiz için bunları yaşamamız gerekiyordu. Çok çeşitli görüş ve senaryolar ortaya atılıyor. Ancak yargının gerekli inceleme ve çalışmaları tamamlayıp, gereken kararı verdikten sonra bu konuda net bir şey söyleyebiliriz” dedi. Farklı teori ya da görüşler üretilebileceğini, ancak burada amaçlarının gerçeklere ulaşmak olduğunu kaydeden Tüzmen, Türkiye’nin artık bu tür olayları geride bırakması gerektiğini savundu.

İtalya’da 1990’lı yıllarda benzer olaylar olduğunu hatırlatan Tüzmen, “İtalya’da 1990 yılı ihracatıyla Türkiye’nin bugünkü ihracat rakamı aynı. Yani kişi başına düşen gelirde de benzer bir tablo söz konusu. Dolayısıyla ne kadar fazla milli gelir, ne kadar fazla ihracat o kadar fazla demokrasi anlamına geleceği gibi daha çok kurum ve kuruluş bu demokrasiyi özümseyecektir. Bunları göreceğiz, bizim kuşak bunları yaşayacak. Ama gelecek kuşak, Türkiye’nin içeride ve dışarıda normalleşmesiyle bu durumu yaşamayacak“ diye konuştu.

Kapatılan DTP’li belediye başkanlarının tutuklanmasını da değerlendiren Tüzmen şunları söyledi:

“Burada terör örgütüyle kendisini ayıramayan, terör örgütünden kendisini soyutlayamayan gerek siyasi yapılanmaların, gerekse sivil toplum kuruluşlarının devamlılığı söz konusu değildir. Biz çağrıyı yaptık. Sayın Başbakanımız çok samimi bir el attı ve oldukça önemli çalışmalar ortaya konuldu. Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde açılımın yanında kardeşlik ve birlik projesinin çok önemli olduğunu defalarca vurgulamamıza rağmen iyi izlenmiş, uygulanmış ve sonucu bilinmiş hadiselerde ısrar ediliyor. Bu son derece yanlış bir yaklaşımdır. Eğer siyaset yapılacaksa, TBMM siyasetin çatısıdır. Terör örgütünden herkesin kendisini soyutlaması lazım. Böylesine olağanüstü bir şekilde kendilerini zorlamaları ve milleti tahrik etmeye çalışmalarının yanında kişilere, kurum ve kuruluşlara yönelik hakarete varan bir takım sözlerin yorumunu milletimize bırakıyorum. Her şey çok açık bir şekilde ortada. Kimlerin bu süreçten rahatsız olduğu da ortada.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!