Tüzmen: İhracatta 80 milyar doları geçeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Tüzmen: İhracatta 80 milyar doları geçeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 17:54

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ”(İhracatta) bu sene 80 milyar doları geçeceğiz. 2010 yılına kadar 100 milyar doları bulacağız” dedi.

Tüzmen, 10. yılını kutlayan GİSAD Dış Ticaret A.Ş.'nin yeni binasının açılışını yaptı.
Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, GİSAD'ın kuruluşunda kendisinin de katkısının olduğunu ve GİSAD'ın bugün Türkiye ihracatına yakışır bir noktaya geldiğini, bundan haz duyduğunu söyledi.
“Böyle hep iyi günlerde değil, sizinle zor günlerde de beraber olduk. Önümüzdeki dönemde de birlikte olmaya devam edeceğiz. Artık birçok şeyi aştık” diyen Tüzmen, Türk firmalarının her geçen gün daha başarılı olacağını dile getirdi.
GİSAD'ın 10 yılda ihracatını artıran bir eğilim gösterdiğini ifade eden Tüzmen, birlik, bütünlükten dirlik ve büyüklüğün çıktığını, sinerji sayesinde bu ihracat rakamlarına ulaşıldığını anlattı.
Tüzmen, “Aynı şekilde devam ediyoruz. Hiç hız kesmiyoruz. Zaten bizim frenimiz yok. Gaz pedalına bastık, gidiyoruz. (İhracatta) bu sene 80 milyar doları geçeceğiz. 2010 yılına kadar 100 milyar doları bulacağız” diye konuştu.
Girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesine yönelik çalışmaları sürdürdüklerini bildiren Tüzmen, yeni binanın şirkete yeni ivme ve motivasyon kaynağı olması dileğinde bulundu.

-GİSAD, KÜRESEL TİCARETTE ETKİN-

GİSAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özdoğan da, çok ortaklı yapısı ve ihracat şampiyonlukları ile Türkiye'ye model olmuş, 2006 yılı ihracatında 3 milyar doları aşmayı hedefleyen GİSAD'ın artık sadece hazır giyim ve konfeksiyonda değil, yeni iş kollarıyla küresel ticarette de etkin olduğunu söyledi.
Özdoğan, şunları kaydetti:
“1997'de 49 ortak ve 76 milyon dolarlık ihracat hacmiyle yola çıkan GİSAD Dış Ticaret, bugün iştirakleriyle birlikte 800 ortaklı bir yapıya sahiptir ve bu yapının ihracatı 3 milyar dolara yaklaşmıştır. GİSAD sadece ortaklarının değil, Türkiye'nin global ticaretteki en önemli kozlarından biri haline gelmiştir. GİSAD üst üste 5 yıl ihracat şampiyonu olduktan sonra 2005 yılında da sektörel birinciliğini korudu. GİSAD'ın ihracatı her yıl Türkiye'nin genel ihracat ortalamasının üzerinde artıyor. 2006 yılında AB kaynaklı farklı sektörlere de açılacağız. Çünkü Türkiye dünya ihracatında 22. sıraya geldi ve kendine uygun ligde boy gösteriyor. Biz de GİSAD olarak bu ligde üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Artık bizim hedefimiz dünya ticaretinde büyümek.”
Özdoğan, akıllı bina olarak tasarlanan GİSAD Plaza'nın, büyük hayallerini gerçekleştirdikleri bir üs olacağını dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!