Tüzmen’e ‘yuh’ aracına tekme

Güncelleme Tarihi:

Tüzmen’e ‘yuh’ aracına tekme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 00:31

Adana’nın Kozan İlçesi’nde şehit uzman çavuş Metin Can’ın cenaze törenine katılan Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, yuhalandı.

Haberin Devamı

TÜZMEN'İ ÇEVİK KUVVET KURTARDI / FOTO GALERİ

TÜZMEN'E SALDIRI GİRİŞİMİ / WEB TV

Kozan şehidine ağlıyor/ Foto-Galeri 

Protestolara önce aldırış etmeyen Kürşad Tüzmen, şehidin ailesini başsağlığı diledi. Cenaze namazının kılınması sonrası, Tüzmen, tabutun arkasından yürürken, polis her iki tarafta etten duvar ördü. “Hükümet istifa’, ‘Açılımınız bu mu?’, ‘Asker hapiste, PKK Meclis’te’ sloganları arasında yürüyen Tüzmen, zaman zaman, işaret parmağını dudağına götürerek, ‘Sus’ işareti yaptı. Valinin aracına binmeye hazırlanan Tüzmen’e, 15- 20 kişilik bir grup saldırmaya kalkıştı. Bu sırada ‘Bunların katili sizsiniz’ diyen kadına, ‘Ben miyim katil?’ diye soran Kürşad Tüzmen, ‘Evet sensin’ cevabının ardından hızlıca Vali İlhan Atış’ın makam aracına bindi. Bu sırada, grup, makam otomobilinin peşinden koştu ve otomobili tekmeledi. Öfkeli vatandaşların saldırısı sırasında polise ait sivil plakalı bir otomobilin camları atılan taşlarla kırıldı, aracın kaportasında da hasar meydana geldi. Defin töreninde de tepkilerin sürmesi üzerine Tüzmen, mezarlığın ana giriş kapısından çıkarılmak yerine başka bir güzergaha yönlendirildi. Yaya olarak mezarlığın diğer çıkışına götürülen Tüzmen’e bir grup, ‘Askere kelle diyenler belli’ diye tepki gösterdi. Adana Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez’in de eşlik ettiği, polislerin etrafında etten duvar ördüğü Tüzmen, 10 dakika süren yürüyüş sırasında polislere çıkışarak şöyle dedi:
“Kardeşim ne yapıyorsunuz siz ya? İlla tahrik edecek birşey buluyorsunuz. Ne biçim yol buldunuz? Beni buradan niye getirdiniz? Bu ne biçim yol? Hiçbir şey anlamıyorsunuz bu işten. La havle. Bu kadar salakça bir şey olmaz.”

Gerçek ülkücü beni tanır

/images/100/0x0/55ea5381f018fbb8f8789aa8


KÜRŞAD Tüzmen, Kozan’daki cenaze töreni sırasında, kendisine gösterilen tepkiyi anlayışla karşıladığını söyledi. Tüzmen, “Terör örgütü bizi tehdit ediyor, diğer taraftan da milliyetçi geçinen kesim tarafından protesto ediliyoruz. Zaten bu çocukların hepsi 1980 doğumlu değiller. Bu ülkede gerçek milliyetçi ve gerçek ülkücüler beni çok iyi tanırlar. Şehit cenazelerine baktığımda, yapılan protestolarla milliyetçi geçinen kesim, gençleri çok iyi kullanmasını beceriyorlar. 12 Eylül öncesinde kullanıldık. Bugün gençler de şehit cenazelerinde çok iyi kullanılıyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!