Tuzla'daki fabrika yangını hakkında açıklama

Güncelleme Tarihi:

Tuzladaki fabrika yangını hakkında açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 14:32

Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Abay, “Düfa Boya Üretim Fabrikası”nda çıkan yangınla ilgili, fabrikada ihmalin söz konusu olmadığını belirterek, “Bütün tedbirlerini almışlardı zaten. Yabancı ortaklıklı bir firma. Ruhsatları, tedbirleri her şeyleri tamam” dedi.

Abay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Sitesi'nde geniş alana kurulu Kayalar Meffert Boya Sanayi şirketinde çıkan yangının, kendilerine “IBC” tabir edilen 1 tonluk, solvent nakliyesinde kullanılan plastik kapların boşaltımı sırasında meydana gelen statik elektriklenmeden başladığının söylendiğini ifade etti.

Yangına ilişkin hasar tespit çalışmalarının henüz yapılamadığını belirten Abay, “Henüz itfaiyenin işi bitmedi. Fabrikada soğutma çalışmaları yapılıyor. Onlar işlerini bitirdiğinde hasar tespit çalışmaları yapacağız. Fabrikada ne kadar kimyevi madde var bunları tespit edeceğiz. Yangında, çok ağır maddi kayıp var ama can kaybı yaşanmaması tesellimiz oldu” diye konuştu.

Abay, fabrikanın bir boya fabrikası olması nedeniyle solventle çalışılmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

“Fabrika sanayi bölgesinin en büyük kuruluşlarından biriydi. Sayın valimiz sanayi bölgesini ziyarete geldiğinde ona örnek olarak burayı gezdirdik. Bu yangın herkesin başına gelebilecek bir durum. Fabrikada ihmal gibi bir şey söz konusu değil. Bütün tedbirlerini almışlardı zaten. Yabancı ortaklıklı bir firma. Ruhsatları, tedbirleri her şeyleri tamam.”

Yangın sırasında Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi olarak kendilerinin de tüm tedbirleri aldıklarını anlatan Abay, yangının başladığı andan itibaren ana elektrik hattının kesildiğini kaydetti.

Abay, yangında kimyevi maddeler nedeniyle çıkan yoğun dumanın da atmosferde kaybolduğunu ifade ederek, “Bu konuda herhangi bir zehirlenme olmadı. Sadece yangın sırasında 2 işçi yaralandı. Onların durumu da ağır değil” dedi.

Yangın sırasında rögar kapakları patladığını aktaran Abay, “Bu, altyapımıza zarar verdi. Altyapımızı yeniden gözden geçirip kontrol ettireceğiz. Yangında, yüksek sıcaklıktan dolayı 2 fabrikanın da dış cephesinde yanma meydana gelmiş. Camları kırılmış. Ufak çaplı maddi hasar oluşmuş” diye konuştu.

Soğutma çalışmaları devam ediyor

Bu arada, itfaiye ekiplerinin fabrikadaki soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangında, fabrikanın arka tarafında yer alan, ham maddeden kartuş üretimi yapan İz Bastı Plastik Fabrikası ile deterjan üretimi yapan Titiz Fabrikası'nın dış yüzeylerinde yüksek sıcaklıktan dolayı yanma meydana geldiği ve camlarının kırıldığı görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!