Tuvalette doğurdu, ablasıyla vura vura öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Tuvalette doğurdu, ablasıyla vura vura öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 09:03

Ankara'da geçen yıl evlilik dışı hamile kalan Sabır K. (23), Bala'nın köyünde anne ve babasına bayram ziyaretinde tuvalette doğum yaptı. Aileden gizli ablası Ayşegül K. ile bebeği samanlığa götürüp sert cisimle vurdular. Bebek ölmeyince hastane yoluna düştüler. Yolda karşılaştıkları ambulans müdahaleyi yaptı ancak bebek öldü. İki kardeş savcıya 'düştü' dedi ama otopside bebekte darbe kırıkları çıktı. Savcı, iddianamede 'isimsiz bebek' dediği çocuğun ölümünden ötürü iki kardeşe ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Haberin Devamı

Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre, Ankara'da birlikte yaşayan Sabır K., geçen yıl ablası Ayşegül K. ile birlikte anne ve babasının yaşadığı Bala İlçesi'ndeki köye bayram ziyaretine gitti. Evde aniden fenalaşan genç kız kendisini tuvalete zor attı. Burada bebeğini doğuran Sabır K. ne yapacağını bilemez haldeyken, yardımına ablası koştu.

PANİĞE KAPILDILAR

Ailesinin gayrimeşru çocuktan haberdar olmasından korkan iki kardeş, bahçedeki samanlıkta göbek bağını kestikleri bebeğin başına ve vücudunun değişik yerlerine sert bir cisimle dafalarca vurdu. Kız kardeşlerin öldürmeyi başaramadıkları bebek ağlamaya başladı.

Anne ve babalarının ağlama sesini duyacağından korkan kardeşler paniğe kapıldı. Ayeşgül K. ambulans çağırdı. Ambulans gecikince bebeği kendi arabalarıyla hastaneye götürmeye çalıştılar. Yolda ambulansla karşılaştılar. Görevliler ilk müdahaleyi yaptı ancak bebek hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

''ADET SANCISI SANIYORDUM''

Savcıya verdiği ifadede, iddianamede "isimsiz bebek" olarak geçen çocuğuna T.Y. adlı bir gençten hamile kaldığını ancak hamile olduğunu bilmediğini söyleyen Sabır K. o gün adet sancısı geldiğini zannettiğini söyledi.

Sabır K. bebeğin tuvalette düştüğünü, ablasının yanına geldiğini, gerisini hatırlamadığını belirtti.

Abla Ayşegül K. ise, Sabır'ın hamile olduğunu bilmediğini, annesinin kardeşinin hasta olduğunu söylemesi üzerine evin dışındaki bahçe tuvaletine girdiğini, bebeğin canlı vaziyette yerde ağladığını söyledi.

Abla, "Yere düşüp yaralanan bebeği kurtarmak için hemen hastaneye hastaneye gittik" dedi.

''EN AĞIR CEZAYI VERİN''

İki kardeş, bebeğin düştüğü için öldüğünü belirterek suçsuz olduklarını söyledi. Adli Tıp raporunda bebeğin yüzünde ve göğsünde morluk, şişlik ile kafatasında kırıklar bulunduğu, kafasına aldığı darbeler nedeniyle öldüğü belirtildi.

Tutuklu yargılanan iki kardeşin ilk duruşmasında savcı, "Kasten yakın akrabayı öldürme" suçuyla sanıklar hakkında istenen "müebbet" hapis cezasının yetersiz olduğunu savunarak "ağırlaştırılmış müebbet" cezasıyla yargılanmalarını talep etti. Savcının bu talebini sonraki duruşmada değerlendireceğini açıklayan mahkeme, duruşmayı 26 Ağustos'a erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!