Tuvalete ‘gay’ yazısına dava

Güncelleme Tarihi:

Tuvalete ‘gay’ yazısına dava
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 12:01

GAZİANTEP’te bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan 49 yaşındaki M.E., alışveriş merkezindeki tuvalete kavgalı olduğu çalışma arkadaşı 44 yaşındaki O.K.’nin ‘gay’ olduğunu, adını ve telefon numarasını yazdığı iddiasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Haberin Devamı

İddiaya göre, devlet memuru O.K.'yi 29 Ekim 2008’den itibaren cep telefonundan arayan bazı erkekler, cinsel ilişki teklifinde bulundu. Önce şaka yapıldığını sanan, ancak telefonla arayanların sayısının artması üzerine teklifte bulunanlarla konuşan O.K., telefon numarasının kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin tuvaletinde yazılı olduğunu öğrendi. Bu sırada Batman’da geçici görevde olan O.K., hemen Gaziantep’e gelerek tuvaletteki yazıyı inceledi ve yazının daha önceden aralarında husumet bulunan çalışma arkadaşı M.E.’ye ait olduğu kanısına vararak, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Şikayeti değerlendiren Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı inceleme doğrultusunda, henüz silinmemiş olan tuvaletteki yazıların fotoğrafları çekilerek Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Hazırlanan ekspertiz raporunda, tuvaletteki yazının M.E.’nin elinden çıktığı saptandı.

M.E. hakkında, TCK’nın 125/1 maddesi uyarınca şerefe karşı suç işlediği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezasıyla, TCK’nın 53’üncü maddesi uyarınca belli haklardan mahrum bırakılması istemiyle dava açıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen M.E., Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde, “Yazıyı kimin yazdığını bilmiyorum. Hatta bu konuda O.K. ile görüştüm. Benimle ilgili şikayetinden vazgeçeceğini söyledi. Ekspertiz raporunda yazının bana ait olduğu bildirilse de bunu kabul etmiyorum. Yeniden imza örneklerimin alınarak yazıların incelenmesini istiyorum” dedi.

O.K. ise uzlaşma önerilerini reddedip şikayetini sonuna kadar sürdüreceğini belirterek, “O şahısla aramızda daha önceden yaşanan bir olaydan dolayı husumet bulunuyordu. Yazılar nedeniyle huzur ve sükunetim bozuldu. Kendisiyle kesinlikle uzlaşmıyorum. Cezasını çekmesini istiyorum” diye konuştu.

Gaziantep 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz olarak yargılanan M.E., savcılıktaki ifadesini tekrarlayıp, yeniden yazı örneğinin alınmasını ve incelenmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!