Tutuklu gazetecilere destek

Güncelleme Tarihi:

Tutuklu gazetecilere destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 00:39

Amerikan haber ajansı AP, Nobel ödülü sahipleri ve yazarlardan oluşan bir grubun, Türkiye’de hapiste olan 150’ye yakın yazar ve gazeteciyle dayanışma mesajı yayınladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklamaya imza atanlar arasında Nobel Edebiyat ödüllü Avusturyalı feminist oyun yazarı ve romancı Elfriede Jelinek ve Güney Afrikalı yazar ve akademisyen John Maxwell Coetzee gibi isimler yer aldı.

Dayanışma metninde “İnsan haklarınız ihlal edildiği sürece sessiz kalmayacağız” denilirken, Türkiye’de ifade özgürlüğü üzerinde ‘ağır bir baskı uygulandığı’ ifade edildi.

Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştiren Uluslararası Yazarlar Birliği PEN’in heyeti ise ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’deki yazarların misilleme korkusu yaşamadan konuşabilmeleri, eleştirebilmeleri ve protesto edebilmeleri gerekir” dedi. PEN İngiltere ve Uluslararası PEN örgütü de İngiltere Başbakanı Theresa May’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yapacağı görüşmede Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunu ele alması çağrısında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!