Tutuklanan 4 korucuda cephanelik çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tutuklanan 4 korucuda cephanelik çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 14:42

BATMAN’da PKK’nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM) yönelik operasyonda tutuklanan 44 kişi arasında bulunan 4 köy korucusunun evinde dinamit lokumları, el bombaları ile ruhsatsız uzun namlulu silahlar bulundu.

Batman İl Jandarma Bölge Komutanlığı KCK/TM’ye yönelik 6 aydır sürdürdüğü çalışmanın ardından 21 Ocak günü Batman, Sason, Kozluk ilçeleri, Diyarbakır ve Silvan, Bismil, Kulp ilçeleri ile Van ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonda terör örgütü PKK’ya üye olmak, örgüte yardım etmek, temin edilen örgüt elemanlarını kırsal alana götürmek ve silah temin etmek gerekçesiyle 60 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden aralarında geçici köy korucularının da bulunduğu 44 kişi mahkeme tarafından tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bulunan Sason İlçesi’nin Yücebağ Beldesi’nde İ.B., kardeşi B.B., Koçkaya Köyü’nden B.C. ve Binekli Köyü’nden S.O, adlı korucuların evlerinde yapılan aramada dinamit lokumları, el bombaları, ruhsatsız uzun namlulu silahlar bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!