Tutuklamayanlar için suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Tutuklamayanlar için suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 00:00

Asliye Ceza Mahkemesi, TSK’ya hakaretten yargıladığı İHD İstanbul İl Başkanı Eren Keskin hakkındaki tutuklama kararını uygulamayan görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

KARTAL 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin manevi şahsiyetine basın yoluyla hakaret ettiği’ iddiasıyla yargılanan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı, Avukat Eren Keskin hakkında verilen gıyabi tutuklama kararını yaklaşık 1 yıldır yerine getirmeyen görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GÖREVİ İHMAL

Kartal 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, gıyabi tutuklu sanık Eren Keskin katılmadı. Bunun üzerine Hakim Servet Kartal, duruşmalara katılmadığı için hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılan Keskin’i duruşmaya getirmeyerek görevlerini yapmayanlar hakkında soruşturma başlatılması için Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

BERAAT ETMİŞTİM

İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin de yaptığı açıklamada, yargılanmasına neden olan konuya ilişkin daha önce kapatılan İstanbul DGM’de ifade verdiğini ve beraat ettiğini söyledi. Vakti olmadığı için duruşmalara gidemediğini ve bu nedenle hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldığını söyleyen Keskin, şöyle konuştu:

EMNİYET’İN SORUNU

‘Ben artık davalarıma yetişemiyorum. Hakkımda açılan 100’ün üzerinde dava var. Bu davalara gitmeye kalksam kendi işimi yapamıyorum.

Hatırladığım kadarıyla bu davalardan dolayı hakkımda 11 gıyabi tutuklama kararı çıkartılmış.

Bu aslında Türkiye’de düşünce ve ifade özgürlüğünün durumunu da gösteriyor. Emniyet güçleri gelip alsın beni... Bu onların sorunu...’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!