Tuttuğu kiralık katil kendi katili oldu

Güncelleme Tarihi:

Tuttuğu kiralık katil kendi katili oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2005 09:47

Ankara’da kendisini terk eden sevgilisi Sibel Özgün’ü öldürtmek için kiralık katil tutan 36 yaşındaki Adem Haykır, daha sonda sevgilisini kendi öldürmeye karar verdi.

İSVİÇRE’de çalışan evli ve iki çocuk babası Adem Haykır, 4 yıl önce 33 yaşındaki Sibel Özgün’ü Türkiye’den getirtip birlikte yaşamaya başladı. Ancak tatil için Türkiye’ye dönen Özgün, anlaşamadıklarını öne sürerek Haykır’dan ayrılmak istediğini belirtti ve İsviçre’ye dönmedi. Ayrılma kararına sinirlenen Haykır, aylarca dil dökmesine rağmen, Özgün’ü barışmaya ikna edemedi.

ÖLÜM ANLAŞMASI

Soruşturma Savcısı Ömer Süha Aldan’ın hazırladığı İddianameye göre Adem Haykır, kiralık katil Ramazan Bulanık ile Sibel Özgün’ün öldürülmesi konusunda anlaştı. Aradan aylar geçmesine rağmen Sibel Özgün’ün öldürülmediğini gören Haykır, cinayeti kendi işlemeye karar verdi. İsviçre’den Türkiye’ye gizlice gelen Haykır, Bulanık’ı cep telefonundan arayarak ‘Kardeş bu işi, ben halledeceğim, ama seni de göreceğim, senin de iyiliğini unutmayacağım’ diyerek kafasındaki planı aktardı.

İddianameye göre anlaşmanın iptal edilmesine tepki gösteren kiralık katil Bulanık, bu kez Adem Haykır’ın peşine düştü.

EV ÖNÜNDE PUSU

Olay günü Adem Haykır, kardeşi Erdem Haykır ile birlikte Sibel Özgün’ün evinin önünde kiraladıkları bir otomobille pusu kurup beklemeye başladı. Adem Haykır’ın Sibel’in evine gideceğini bilen Ramazan Bulanık da üç adamıyla birlikte aynı yere gitti. Haykır kardeşleri eliyle koymuş gibi otomobilin içinde beklerken bulan Bulanık ‘Sen bana dansözlük yaptın’ diyerek tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce Bulanık’ın adamlarından Sedat Durmaz silahını ateşleyerek Adem Haykır’ı ayaklarından yaraladı. Kardeşinin vurulduğunu gören Erdem Haykır ise kaçtı.

BALKONDAN ATLADI

Sanıklar Ramazan Bulanık, Sedat Durmaz, Ercan Yaman ve Volkan Yılmaz, yaralı Adem Haykır’ı Volkan Yılmaz’ın Dikmen’deki evine götürdüler. Yaralı halde burada tutulan Haykır, sanık ifadelerine göre, ikinci günün akşamı kendisini balkondan aşağıya attı. Etraftan yetişen mahalle sakinleri tarafından hastaneye kaldırılan Haykır yolda öldü.

Sıradan bir intihar vakası gibi görünen karmaşık olay, soruşturma savcısı Ömer Süha Aldan tarafından çözüldü. Soruşturma sonucunda Sedat Durmaz, Ercan Yaman, Volkan Bektaş, Okan Yılmaz ve Ramazan Karaçif tutuklanırken, kayıplara karışan kiralık katil zanlısı Ramazan Bulanık ise hala aranıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!