Tutku ve Dalga

Güncelleme Tarihi:

Tutku ve Dalga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu yıl altıncısı düzenlenen İstanbul Bienali'nin başlığı 'Tutku ve Dalga'. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen ve 17 Eylül-8 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan bienale 45 ülkeden 60 sanatçı katılacak.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Bienali'nin altıncısı 17 Eylül ile 8 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Bu yılki küratörlüğünü Cenevre'deki Centre d'Art Contemporain'in direktörü Paolo Colombo'nun yaptığı bienalin ana teması Tutku ve Dalga olarak belirlendi. Bienale, 45 ülkeden 60 sanatçı yapıtlarıyla katılıyor. Bienalin bu yılki ana mekanı Dolmabahçe Kültür Merkezi olacak. Bunun yanısıra Aya İrini Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Şehir Hatları Vapurları da bienal için kullanılacak diğer mekanlar.

Bienalin bu yılki başlığı Tutku ve Dalga esin kaynağını Türkçe ve Yunanca iki sözcükten alıyor. Bienal, bu kavramsal tema çerçevesinde bir yandan İstanbul'un çokuluslu özelliğini vurgularken bir yandan da 1892'de Arnavutköy'de doğan ve Hafız Burhan ile birlikte dönemin en iyi seslerinden biri olarak nitelendirilen Yunanlı sanatçı Antonius Dalgas'a bir selam gönderiyor. Bienalin kavramsal temasını oluşturan Tutku ve Dalga sözcükleri Türkçe ve Yunanca ortak söyleniş özelliği taşıyan iki kelime. Türkçe'deki tutku kelimesinin Yunan dilindeki karşılığı 'dalgas'. Tutku ve Dalga sözcükleri bu noktada, bir duygu durumunu anlatmanın yanısıra, İstanbul'u hem bölen hem de birleştiren denizi yani fiziksel bir varlığı da vurguluyor.

6. Uluslararası İstanbul Bienali'nin köratörü Paolo Colombo, sergiye davet edeceği Türk sanatçıların seçimini galeri ve atölyeleri gezerek ve İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın arşivini inceleyerek yapacak. Arşivde yeralmak isteyen ye da arşive yeni çalışmalarını eklemek isteyen sanatçıların 15 Nisan tarihine kadar İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'na başvurması gerekiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!