TÜSİAD: Adalete güven zedelendi

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD: Adalete güven zedelendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 01:14

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) dün yapılan açıklamada, “Adaletin eşit ve tarafsız tecelli etmediği şüphesini doğurabilecek yaklaşımların, çağdaş bir demokrasinin ayrılmaz bir ilkesi olan, ‘adalete güven’ unsurunu zedelediği aşikârdır” denildi. TÜSİAD'ın açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Son dönemde giderek artan sayıda akademisyen, siyasetçi, medya yöneticisi ve yazarının soruşturmaya uğraması ve tutuklu yargılanmasının yanı sıra uluslararası internet sitelerinin yasaklanması, özgürlükler toplumu olma özelliğimizden geriye gidiş algısı yaratmaktadır. Sözkonusu uygulamaların yanı sıra adaletin herkes için eşit ve tarafsız tecelli etmediği şüphesini doğurabilecek yaklaşımların, çağdaş bir demokrasinin ayrılmaz bir ilkesi olan, ‘adalete güven’ unsurunu zedelediği aşikârdır.

KİLİT ÖNEMİ VAR
Teröre karşı haklı mücadelemizi sürdürürken ve halkın güvenliği konusunda tedbirler alırken düşünce, basın ve ifade özgürlüğünü, siyaset yapma özgürlüğünü korumalıyız. Temel hak ve özgürlükleri doğrudan ya da dolaylı olarak kısıtlayan tüm güvenlik ve soruşturma tedbirleri, dünyada Türkiye karşıtı çevreleri güçlendirmekte; ve terör ile mücadelemizi zayıflatmaktadır. Güvenlik ve özgürlük birbirleriyle çelişen değil birbirini tamamlayan önceliklerdir. Bu bilinç ile hareket edilmesi demokrasi değerlerimiz, milli menfaatlerimiz ve küresel rekabetteki gücümüz açısından kilit öneme sahiptir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!