TUS ve DUS'ta başvurular 30 Temmuz'da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

TUS ve DUSta başvurular 30 Temmuzda başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 11:04

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (DUS) sonbahar dönemine başvurular, 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavı, 9 Eylül'de Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak.

Başvurular elektronik ortamda alınacak. Adaylar başvurularını başvuru merkezi aracılığıyla yapacak. Son 2 yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkezi ile başvuran adaylar, internet üzerinden de başvuru yapabilecek. 3 TL olan başvuru hizmeti ücreti de adaylar tarafından ödenecek.
Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden duyurulacak. Sınav ücretinin başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılması gerekiyor.

Sınavlara başvurma, sınavların uygulanması ve değerlendirilmesiyle yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2012-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi kılavuzlarında yer alacak.

Adaylar, kılavuzlara ve aday başvuru formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!