TUS sonuçları ve kontenjanları açıklandı, tercih heyecanı başladı... Tercihler ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

TUS sonuçları ve kontenjanları açıklandı, tercih heyecanı başladı... Tercihler ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 10:14

TUS sonuçları ve kontenjanları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Mart 2019 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. Şimdi ise gözler tercih döneminde. Peki, TUS tercihleri ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Doktorların uzmanlık alanlarını belirleyeceği TUS tercihleri öncesinde sonuçlar erişime açıldı. TUS sonuçları ile birlikte uzmanlık alanları için kontenjan bilgilerini araştıran doktorlar, buna göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, TUS kontenjanları neler olacak? İşte, sınav sonuçları ve tüm detaylar

TUS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TUS tercihleri, geçtiğimiz dönem sınav sonuçlarının 15 gün içerisinde başlamıştı. Bu bilgiler göz önüne alındığında TUS tercihlerinin 4 Nisan tarihinde başlayacağı öngörülebilir. 

SONUÇLAR AÇIKLANDI

24 Şubat 2019 tarihinde uygulanan 2019-TUS (1. Dönem) ve 2019- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Mart 2019 tarihinde saat 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Haberin Devamı

TUS VE STS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANDI

24 Şubat 2019 tarihinde uygulanan 2019-TUS (1. Dönem) ve 2019- STS Tıp Doktorluğu (1. Dönem) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 21 Mart 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

KONTENJANLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ AİLE HEKİMLERİ İÇİN AİLE HEKİMLİĞİ UZMANLIK EĞİTİMİ PUANININ HESAPLANMASI

Yerleştirme işlemi Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak sözleşmeli aile hekimleri için “Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı” hesaplanmasını isteyen adaylar bu alandaki “Sözleşmeli Aile Hekimiyim. Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanımın (A) hesaplanmasını istiyorum.” seçeneğini işaretleyeceklerdir. Bu amacı taşımayan adaylar, bu alanı boş bırakacaklardır. Bu alanda işaretleme yapan adaylara “Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı” hesaplanacak, bu alanda işaretleme yapmayan adaylar için “Sözleşmeli Aile Hekimleri İçin Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Başvuru Puanı” hesaplanmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!