Türvak artık Beyoğlu'nda

Güncelleme Tarihi:

Türvak artık Beyoğlunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 14:04

Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, Kavacık'taki adresinden Beyoğlu'na taşındı.

Haberin Devamı

TÜRVAK'tan yapılan açıklamaya göre, Türk sinema ve televizyon sektörlerinde 53 yıldır faaliyet gösteren Türker İnanoğlu'nun kurduğu Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı, 2 Ocak Pazar günü Beyoğlu'ndaki yeni adresinde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Arşivinde, 1000'in üzerinde cihaz, 4 bin 200 adet çeşitli Türk filmleri kopyası, 6 binin üzerinde yerli film afişi, 10 binin üzerinde sinema-tiyatro lobi ve fotoğrafları, TV programı ve dizi arşivinin bulunduğu müzedeki Ulvi Uraz Kitaplığında ise 45 bin ciltlik derlemeye sahip dev bir kütüphane yer alıyor.

Sinema-Tiyatro Müzesi'nde Türk sinemasının geçmişine ait belge, bilgi, fotoğraf, afiş, cihaz ve filmleri bir arada bulmak mümkün. Özel arşivleri bir müze ve kitaplık çatısı altında toplayarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan müzenin Galatasaray'daki adresine taşınma çalışmaları ise geçen yıl Türker İnanoğlu öncülüğünde İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Kültürel Miras ve Müzeler Direktörlüğü çalışmaları kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanlığının desteğiyle başladı.

Haberin Devamı

Bu yıl ağustos ayında restorasyon çalışmaları tamamlanan yeni müze binasının giriş katı sergi alanı, birinci katı sinema müzesi, ikinci katı sinema ve TV müzesi, üçüncü katı tiyatro müzesi, dördüncü katı Ulvi Uraz kitaplığı olarak düzenlendi. Ayrıca müzenin giriş ve teras katlarında 2 kafe de yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!