Turun organizatörü açıkladı: Acımın tarifi yok

Güncelleme Tarihi:

Turun organizatörü açıkladı: Acımın tarifi yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 21:03

Sakar Geçidi’nde 24 kişinin ölümüyle sonuçlanan geziyi organize eden Murat Ceylan Hürriyet’e konuştu. Eşi Nazlı Ceylan’ı da kazada kaybeden Ceylan, “Acımın tarifi yok” dedi: “Görüntülerde de var, bir kadın levhaya takılmış: İşte o benim eşimdi.”

Haberin Devamı

İzmir’den yola çıkan ve Anneler Günü için Marmaris’e giderken Sakar Geçidi’nde kaza yapan turu organize eden Murat Ceylan yaşananları anlattı. Kazada eşi Nazlı Ceylan’ı kaybeden Murat Ceylan uzun yıllar öğrenci taşıdıktan sonra mahallelerde bir araya gelen gruplara geziler düzenlemeye başlamıştı. Onlarca geziye götürdüğü mahalleli ona güveniyordu. Bu gezide de yine kendi aracını kullanıyordu. Sayı fazla olunca Bülent Çetindağ’a ait 03 FR 747 plakalı araç da kiralandı, Armağan Sertbaş şoför olarak direksiyona geçti. Tur düzenleme için gerekli turizm belgesine sahip olmadığını itiraf eden Ceylan, şunları söyledi:

Turun organizatörü açıkladı: Acımın tarifi yok

Haberin Devamı

‘10 DAKİKA ÖNCE TELEFONLA KONUŞTUK’

“30 yolcu kapasiteli bir aracım var. Vatandaşlar toplanıp kiraladıkları zaman giderim. 5 yıldır bu şekilde yolcu taşımacılığı yapıyorum. Bu gezi tamamen dolunca, yeni bir araç kiraladım, şoförü Armağan, usta bir şofördü. Defalarca o yollardan gitti. Araçta kendi bebeği ve eşi de vardı. Ama kaza yapan araç başkasından kiralandı. Bildiğim kadarıyla bu araç da yeni vizeden çıkmıştı. Tüm belgeleri tamdı. Görüntüleri ben de izledim. Freni patlamış gibi görünüyor. Adli Tıp’ta her isim okunduğunda bir kez daha yıkıldım. Tanıdığım, abla diye sevip saydığım herkes öldü. Bir tek eşim değil 20’den fazla ablamı kaybettim. Uzun zamandır birbirimizi tanırdık. Bana çok güvenirlerdi. ‘Murat sen olduğun müddetçe biz varız. Her yere geliriz’ derlerdi. Eşim Nazlı melek gibi bir insandı. Herkese neşe saçardı Nazlı. Bu turda da bir ablamız geldi, ‘Nazlı bizim otobüs biraz sessiz. Bizim otobüse gel. Biraz neşe getir’ dedi. O da kıramadı, kaza yapan araca geçti. Biz biraz önden gittik. Onlar arkamızdan geliyordu.

Kazadan 10 dakika önce Nazlı’yla konuştuk. Biz Sakar Geçidi’nde çay molası yerinde oturuyorduk. ’Burası zaten dolu. Yavaş gelin’ dedim. Marmaris yolunda giderken beni bölgede tur yapan bir arkadaş aradı. Hemen geri döndüm. Orada eşimi aradım dakikalarca. Görüntülerde de var bir kadın levhaya takılmış; işte o benim eşimdi. Acımın tarifi yok.”

Haberin Devamı

Turun organizatörü açıkladı: Acımın tarifi yok

SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI: ‘FREN LAMBALARI YANMIYOR’

Sakar Geçidi’nde 24 kişiye mezar olan midibüsün kazadan saniyeler önce çekilen görüntülerine ulaşıldı. Bir yolcu otobüsünün araç kamerası görüntüsünde, midibüs viraja gelmeden çok hızlı bir şekilde sağ şeritteki aracın yanından geçiyor, viraja yaklaşmasına rağmen yavaşlamıyor ve fren lambaları yanmıyor. Midibüs önce sağ, sonra sol şeride geçip bölünmüş yolun orta kısmında bulunan beton bariyerlere çarpıp devriliyor. Çarpmanın etkisiyle yolda lastik izleri görülürken ilk vurduğu yerde bazı yolcuların yola savrulduğu ve minibüsün uçurumdan düştüğü görülüyor. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz da kazayla ilgili son görüntüleri izlediğini belirterek “En dikkat çekici olan fren lambasının yanmaması. Bilirkişi incelemesi yapılacak” dedi. Midibüsün koltuk sayısının 30 olmasına rağmen ölen ve yaralıların toplamının bu rakamı aştığına dikkati çeken Topuz, “Soruşturmayı derinleştirdik. Araç sahibi Bülent Çetindağ, yapılan sorgusunu müteakip çıkarıldığı mahkemece taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna konuldu" dedi. 

Haberin Devamı

SON KURBANLAR DA TOPRAĞA VERİLDİ

TÜRKİYE'yi yasa boğan trafik kazasında yaşamını yitirenlerden 5 kişinin cenazesi de dün toprağa verildi. Öğretmen Leman Kılıç için Buca Cemevi’nde tören düzenlendi. Eşi Muharrem Kılıç, “Her şeyimizi kaybettik. Eşim anaokulu öğretmeniydi. Anaokulumuz vardı, kapatıp kız öğrenci yurdu açmıştı” dedi. Leman Kılıç'ın öğrencileri ise “O bizim öğretmenimiz değil, annemizdi” dedi. Öte yandan Leman Kılıç'ın annesi Fadikcan Kılıç'ın da 2015 yılında Anneler Günü öncesinde hayatını kaybettiği ortyaya çıktı. Kılıç’ın kardeşi Hasan Kılıç’ın Ankara’daki Gar patlamasında yaralanarak 6 ay hastanede yattığı öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren Feray Akın’ın (55) cenazesi ise memleketi Çanakkale’ye götürüldü. Kızı Neslihan Kutluk annesinin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. 2 çocuk annesi Leyla Konakcı ile 4 oğlu olan Fermudiye Ay’ın cenazeleri ise Buca Eyüp Sultan Camisi’ne götürüldü. Burada iki kadının yakınları ve çocukları tabut başında gözyaşı döktü. Kazada hayatını kaybeden Sultan Karadağ’ın (35) memleketi Adıyaman’da düzenlenen cenaze töreninde ise babası Hacı Karadağ ve yakınları tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!