TurkTicaret.Net büyük oynuyor

Güncelleme Tarihi:

TurkTicaret.Net büyük oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 00:00

İnternet ve bulundurma (hosting) alanında faaliyet gösteren TURKTICARET.Net, hizmetlerini küresel ölçeğe taşıdı.

ABD’deki bir İnternet şirketini satın alarak ICANN üyeleri arasına katılan TURKTICARET.Net, artık .com, .net, .org, .info, .biz, .name, .pro uzantılı alan adlarının kaydını direkt olarak yapabilecek. ABD’de TURKTICARET.Net, Inc. adıyla faaliyet gösterecek olan şirket böylece tüm dünyaya birinci elden alan adı sağlayacak. TURKTICARET.Net, 200’e yakın ülkeye yönelik küresel çaptaki çalışmalarını, 14 dilde yayın yapacak olan ve kendi bünyesinde bulunan www.reg2c.com portalı üzerinden gerçekleştirecek.

TURKTICARET.Net Genel Müdürü Murat Yanıklar, global pazardaki faaliyetleri hakkında şunları söylüyor: "TURKTICARET.Net olarak ilk kurulduğumuz günden bu yana İnternet konusunda en iyi hizmet veren firma olmak için çaba harcadık. Artık bu çabamızı küresel ölçeğe taşımak ve İnternet’e yön veren kurumlar arasında yer almak istiyoruz. Bu nedenle ABD’de bir İnternet şirketi satın alarak ICANN üyeleri arasına katıldık ve uluslararası pazarda önemli bir rekabet avantajı elde ettik".

ICANN’e uygun hizmet kalitesi

Yalnızca seçkin ve güvenilirliği garanti altına alınmış İnternet şirketlerinin üye olabildiği ICANN, İnternet’in teknik koordinasyonunu küresel çapta gerçekleştiren bir kuruluş olma özelliğine sahip. ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers - İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu) IP adreslerinin tahsisi, protokol tanımlayıcı görevi, Üst Seviye Alan Adı Sistemi yönetimi gibi fonksiyonları yürütüyor ve kullanıcıların geçerli tüm İnternet adreslerine sorunsuzca ulaşabilmelerini sağlıyor.

ICANN’e üyelik için pek çok şartı yerine getirmek gerektiğini ve TURKTICARET.Net Inc.’in bunların hepsini başarıyla karşıladığını belirten Yanıklar, ICANN üyeliğinin dünyanın seçkin İnternet firmaları arasında olduklarının tescili olduğunu vurguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!