TÜRKSEV'de vakıf senedini düzeltme çabası

Güncelleme Tarihi:

TÜRKSEVde vakıf senedini düzeltme çabası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 10:36

Hakkında bazı iddialar ortaya atılan Türk Sağlık Eğitim Vakfı'nın (TÜRKSEV) senedinde değişikliğe gitti. Buna göre, dönemin Sağlık Bakanı, Yönetim Kurulu'nun doğal üyesi oluyor. "Vakıf kurucularının ve çalışanlarının sosyal ve iktisadi durumlarını iyileştirmek" olarak belirtilen vakıf faaliyeti, "sağlık çalışanlarının sosyal ve iktisadi durumlarını iyileştirmek" olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Vakıf kurucular kurulu, 17 Ekim 2001 tarihinde, ``görülen bazı aksaklıklar`` nedeniyle vakıf senedinde değişiklik yapılması konusunu, 2 Kasım`da yapılan Kurucular Kurulu toplantısında görüşmek üzere ilan etti.

Kurucular Kurulu toplantısında görüşülen senet değişikliğinin, onay için halen mahkemede olduğu ve 2 ay içinde karara bağlanacağı bildirildi.

Değişikliğe göre, Yönetim Kurulu`na ilişkin senette daha önce yer alan, ``Vakıf başkanının, kurucular kurulu tarafından seçileceği`` hükmü saklı tutulurken, senede, dönemin Sağlık Bakanı`nın, yönetim kurulunun doğal üyesi olacağı ve vakıf başkanının yönetim kurulunun da başkanı sayılacağı hükmü eklendi.

Yönetim kurulunun doğal üyesi olan Sağlık Bakanı`nın görev süresi,Bakanlık görevi ile sınırlı tutuldu.

Haberin Devamı

Değişikliğe göre, yönetim kuruluna getirilecek 2 asıl 1 yedek üye,Sağlık Bakanlığı Merkez Teşkilatı üst düzey yöneticilerinden, Bakanlıktarafından gösterilen 4 aday arasından, kurucular kurulu tarafından seçilecek.

Senette yer alan, ``Vakıf kurucularının ve çalışanlarının sosyal ve iktisadi durumlarını iyileştirmek amacıyla her türlü girişimde bulunmak, sosyal tesisler kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek, kiralamak, kiraya vermek, almak, satmak, mevcut olanlara iştirak ve yardım etmek`` şeklindeki vakıf faaliyetlerini içeren maddedeki, ``Vakıf kurucularının ve çalışanları`` ibaresi de ``Sağlık çalışanları`` olarak değiştirildi.
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!