Türksat 2A'nın fırlatılışı3. kez ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Türksat 2Anın fırlatılışı3. kez ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2000 00:00

Türksat 2A Haberleşme Uydusu'nun, Fransız Guyanası'ndaki Courou Uzay Üssü'nden fırlatılışı 3. kez ertelendi.
Haberin Devamı

Fırlatılış nedeniyle burada bulunan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türkiye'nin ilk uydusunun düştüğünü, onun için benzer bir durumu yaşamak istemediklerini belirterek, "Bu iş olacak. Gecikmeli de olsa mutlaka olacak" dedi.

Ertelemeyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan uydu yapım firması Alcatel'in Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Pierre De Bayser de, Avrupa'daki teknik ekiplerin bütün gece boyunca çalıştıklarını ve karşılarına 3 değişik arıza ihtimali çıktığını kaydetti.

Bu nedenlerden tümünün, uydudaki bilgisayarı ilgilendiren arızalar olduğunu belirten De Bayser, kesin bir teşhis yapamadıkları için fırlatmayı ertelediklerini bildirdi.

Arızanın nedenini bulmak için hafta sonuna kadar çalışacaklarını belirten De Bayser, hafta sonundan sonra uydunun açılarak tamirinin yapılacağını, ancak ondan sonra yeni fırlatma tarihinin belli olacağını kaydetti. De Bayser, "Uydunun bir an önce fırlatılması için gereken önlemleri alacağız. Ana görevimiz, bu uydunun 15 yıllık ömrünü garanti etmektir" dedi.

De Bayser, bir soru üzerine, yeni bir uydunun yapılmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Uydunun işlevlerinde bir problem yok. Arızaya neden olan, tırnağım boyunda bir parça değişecek" diye konuştu.

Ariane Space Fırlatma Bölümü Müdürü jacques Rossignol de, bu tip fırlatılmaların yeniden programlanmasının zaman zaman olduğunu belirterek, "Fırlatmanın ve uydunun yörüngedeki güvenilirliği, bizim için çok önemli. Teknolojik olarak bir an önce bu fırlatmayı gerçekleştireceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!