Türkmenler IŞİD’den 4 köyü aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkmenler IŞİD’den  4 köyü aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2016 20:27

TÜRKİYE - Suriye sınırında Türk topçu birliğinin 40 kilometre menzile sahip ‘Fırtına’ olarak bilinen Obüs toplarının desteğini alan Türkmen birlikleri, IŞİD’den 4 Türkmen köyünü geri aldı.

Haberin Devamı

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Azez’in doğusundaki  Karaköprü, Karamezra, Kızıl ve Haraba’nın önceki gece geri alındığını söyledi. Mustafa, Sultan Murad Tümeni’nin bundan sonraki hedeflerinin Cerablus istikametindeki Bahvarto, Düden ve Ceke olduğunu söyledi. Mustafa, IŞİD’in geri çekildiği köyleri tuzakladığını,  bu nedenle yavaş ilerlediklerini ve kayıplar verdiklerini belirtti.

TÜRKMENLER DE MASADA

Esad rejimiyle muhalif güçler arasında 25 Ocak’ta Cenevre’de başlaması beklenen görüşmelerde Türkmenler de masada yer alacak. Mustafa, Suriyeli muhaliflerin pozisyonlarına son şeklinin verileceği toplantıya katılmak için dün Suudi Arabistan’a gitti. Mustafa, “Yaklaşık 60 muhalif grup içinde Türkmenler de var. Türkmenlerin daha iyi pozisyonda yer alması gerektiği mesajını verip, bunun için çaba göstereceğiz. Amacımız muhalif güçler içinde ilk sıralarda yer almak” dedi.                   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!