Türkler ne verirsen onunla oynar (2. baskı)

Güncelleme Tarihi:

Türkler ne verirsen onunla oynar (2. baskı)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

730'uncu Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma etkinlikleri Ankara'da ve tüm Türkiye’de hak ettiği ilgiyi görmese de sürüyor. Bu anlamlı haftada Türkçeye destek adına yapabileceğim en anlamlı hareket, Türkçeye hak ettiği değeri vermeyen Nintendo oyun konsolunu oğluma hediye olarak almamak olacak. Bilinçli bir tüketici olarak yapabileceğim tek hareket bu.

Bazı okurlarımız hatırlayacaktır, e.yaşam’ın 26 Mayıs 2006 sayısında yayınlanan köşe yazımda Nintendo ve Nintendo Türkiye’nin yöneticilerini açık açık tenkit etmiştim.

Ayrıca Nintendo’yu çok sevmeme rağmen çocuklarıma karne hediyesi olarak Türkçeleştirilmemiş bir zeka oyunu olan "Beyin Jimnastiği"ni almayacağımı belirtmiştim.

Bunun üzerinde Nintendo Türkiye temsilcisi Nortec’in Genel Müdürü Hasan Çolakoğlu, tarafıma derhal aşağıdaki açıklama göndermişti ve aşağıdaki açıklamayı aynen yayınlamıştık. Açıklamada Sayın Çolakoğlu tarafıma ve tüketiciye söz veriyordu.

"e.yaşam gazetesinde yayınlanan "Türkler ne versen onunla oynar" başlıklı yazınızı ilgiyle okuduk. Yazınızda belirttiğiniz "Beyin Jimnastiği" oyunu ile ilgili yorumlarınıza istinaden, Nintendo’nun "Brain Training" oyununda kullanılacak lisan ile ilgili olarak sizi bilgilendirmeyi arzu ediyoruz...

Yazının devamı eyasam.onpunto.com’da

Siyami Kahyaoğlu

skahyaoglu@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!