Türkler filmleriyle Roma’da

Güncelleme Tarihi:

Türkler filmleriyle Roma’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 00:00

Haberin Devamı

İTALYA’NIN başkenti Roma’da düzenlenen Türk Filmleri Festivali, Yavuz Turgul’un ‘Av Mevsimi’nin gösterimiyle başladı. “Anneciğim Türkler Filmleri ile geliyor” sloganıyla düzenlenen ve onursal başkanlığını Ferzan Özpetek’in yaptığı festivalin açılışına Şener Şen ve Cem Yılmaz da katıldı.
Ekim ayında Ferzan Özpetek’in filminde rol alacak olan Cem Yılmaz, kentin caddelerinde eserin çekileceği mekanlarda gezerek ısınma turları attı. Cem Yılmaz, halen senaryosu yazılmakta olan filmde Ferzan Özpetek’in yönetiminde oynamaktan büyük heyecan duyduğunu belirterek “Kendisi ile Antalya Film Festivali’nde tanıştık. Jürideydi ve işini ciddiyetle yapıyordu. Onun için şimdi başıma gelebilecekleri anlar gibiyim, işimiz zor” dedi.
Blanchett için
Avustralya’ya giderim
Cem Yılmaz sinemayı sevdiğini, ancak sahnede seyirciyle bire bir olmayı, sinemada da kendi filmlerini tercih ettiğini belirtti: “Sinemada senaryosunu yazıp yönettiğim ve ve oynadığım yapıtları seviyorum. Bugüne kadar beyazperdede en sevdiğim filmim ise Hokkabaz.”
Monica Bellucci ile olan film projesinin ertelendiğini söyleyen Yılmaz, “Monica Bellucci gerçekten olağanüstü etkileyici, çekici, ilginç bir kadın. Onunla kim film çevirmek istemez ki” dedi.
Cem Yılmaz en çok sevdiği kadın oyuncunun ise Cate Blanchett olduğunu söyleyerek “Valla onu görmeye Avustralya’ya bile giderim” dedi.

Yavuz Turgul’a ödül

Haberin Devamı

Üç gün sürecek festivalde aralarında Ömer Faruk Sorak’ın ‘Aşk Tesadüfleri Sever’, İlkşen Başarır’ın ‘Atlıkarınca’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Yavuz Turgul’un ‘Eşkıya’, Cem Yılmaz ve Ali Taner’in ‘Hokkabaz’, Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler’in de bulunduğu 30 film gösterilecek. Festivalin kapanışı ise Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmiyle yapılacak.
Bu arada yönetmen Yavuz Turgul’a da ‘Ustaya Saygı’ ödülü verilecek ve ödülü Şener Şen alacak.

Caz efsanesi John Scofield Salon’da çalacak

CAZ tarihinin yaşayan en etkili caz gitaristleri arasında gösterilen John Scofield ve grububu akşam ve Cumartesi akşamı saat 21.30’da Salon’da olacak. Konserlerde ünlü gitariste, vokal ve klavyede Nigel Hall, basgitarda Andy Hess ve davulda Terence Higgins eşlik edecek. Bilet fiyatları; 90 TL (masa), 45 TL (ayakta) ve 30 TL (öğrenci) üzerinden Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. TEL: (212) 334 07 12.

Haberin Devamı

Suç ve Ceza Filmleri
Festivali başlıyor

İSTANBUL Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Başakşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Uluslararası Suç ve Ceza Filmleri Festivali’ bugün başlıyor. Festivalin film gösterimleri Beyoğlu Sineması, Nişantaşı City Life Sinemaları, İstanbul Üniversitesi Mavi Salon, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Akademisyenleri, hukukçuları, sosyologları ve sinemacıları ‘Darbe, Suç ve Ceza’ çerçevesinde aynı platformda buluşturacak ilk seminer ise bugün Bahçeşehir Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu’nda saat 11.00’de gerçekleştirilecek. Sinemaseverler, festival süresince İstanbul’un farklı sinema salonlarında aynı gün birden çok film izleme imkanı bulacaklar. Filmlerin bilet fiyatları tam 6 TL, öğrenci 4 TL. İÜ 1. Amfi ve Doktora Salonları ve İÜ İletişim Fakültesi Sinema Salonu’ndaki gösterimler ücretsiz. Festival 30 Eylül’de son bulacak.

Haberin Devamı

Bolşoy’a ilk Amerikalı başdansçı

RUSYA’nın ünlü bale topluluğu Bolşoy Balesi’ne ilk kez bir yabancı, başdansçı olarak kabul edildi. Bolşoy Balesi’nden yapılan açıklamada, Amerikalı balet David Hallberg’in, bugüne dek yabancıların sadece konuk dansçı olarak katıldığı topluluğun baş dansçılarından birisi olacağı belirtildi. Bunun tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirten balet Hallberg, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu bir sanatçı olarak sadece benim için değil, daha büyük bir çerçeveden bakıldığında, bütün dans dünyası hatta uluslararası ilişkiler açısından da çok önemli bir gelişme”.
Dünyanın en yetenekli baletleri arasında sayılan 29 yaşındaki Hallberg aynı zamanda, merkezi New York’da olan Amerikan Bale Tiyatrosu ile de bağını sürdürecek. Hallberg, iki toplulukta da çalışacağı için hem Moskova’da hem de New York’da yaşayacağını açıkladı. Bolşoy Balesi’nin efsanevi iki baleti Rudolf Nureyev 1961’de, Mikail Barışnikov 1974’de Sovyetler Birliği’nden kaçmıştı. m A.A.

Spor tarihi bu müzayedede

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk spor müzayedesi yarın Beyoğlu’nda yapılıyor. Bu güne kadar 125 müzayede gerçekleştirmiş olan Pazar Mezatı bir ilke daha imza atarak spor tarihi ile ilgili kitapların, belgelerin, fotoğrafların ve çok çeşitli objelerin olduğu bir müzayede düzenledi. Müzayedede FenerbahçeGalatasaray dostluğu dergisinden Ali Sami Yen’in kartvizitine veya ilk futbol kitabına, Osmanlıca At yarışı bültenlerinden meşhur Macaristan Milli maçı fotograflarına hatta Rıdvan Dilmen’e verilmiş Yılın Futbolcusu ödülüne kadar çok çeşitli ilginç eserler var. Tüm eserler Pazar Mezatı’nın Beyoğlu Hazzopulo Salonu’nda incelenebilir. www.pazarmezati.net

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!