Türkiye'yi ağlatan sahne

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeyi ağlatan sahne
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2012 09:31

Asmalı Konak, Yasemince, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi televizyonda yayınlandığı dönemlerde her zaman izlenme rekorları kıran ünlü dizilerin senaristi bu sabah evinde hayata gözlerini yumdu. Türk televizyon izleyicisini yakından tanıyan Okay'ın senaryosunu yazdığı dizilerin yayınlandığı saatlerde sokaklarda insan kalmıyordu. Okay, yarın Bebek Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.

Haberin Devamı

MERAL OKAY'IN HAYATINDAN- Fotogaleri

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Meral Okay'ın vefat haberini Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı.

Türkiyeyi ağlatan sahne

Meral Okay'ın evinin bulunduğu apartmanın girişine Okay'ın bir çift siyah ayakkabısı konuldu.


'BANA GELİRSİN ÇAY İÇERİZ'

Meral Okay ile aynı hastanede tedavi gören dizi oyuncusu Didem İnselel  " Böyle Bir Şey var mı'  programına bağlanarak Meral Okay’ı ziyaret etmesini anlattı: “ Meral Okay’ı da üç gün önce hasta odasında ziyaret etmiştim. Yanında Emel Hanım vardı. Sağlığı çok iyi görünüyordu. Hatta bana iyileşir iyileşmez bana gelirsin çay içeriz demişti. Cumartesi günü taburcu olmuştu. Öldüğünü duyunca çok üzüldüm.


MERAL OKAY HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

Haberin Devamı

CENAZE TÖRENİ YARIN

Meral Okay, yarın Bebek Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığında defnedilecek.







 



CEMAZİYÜLEVVELİMİZİ BİLEN KADIN - Ertuğrul ÖZKÖK yazıyor

MERAL OKAY'IN CENAZESİ EVİNDEN ALINDI

Sarıyer Baltalimanı'ndaki evinde bu sabah 53 yaşında hayatını kaybeden senarist Meral Okay'ın cenazesi yakınları tarafından ambulansa konularak Zincirlikuyu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. Sabah saatlerinde Okay'ın hayatını kaybettiği haberini alan dostları ve yakınları Baltalimanı'ndaki eve geldiler.

MERAL OKAY'IN SON RÖPORTAJI / WEB TV

"TARİHİMİZLE BULUŞTURDU"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Değerli düşünür, değerli yazar zaman zaman bizi ağlattı, güldürdü zaman zaman da bizi tarihle buluşturdu. Meral Okay hanımefendiyi hakkın rahmetine tevcih ettik. Evinden uğurladık. Allah rahmet eylesin, taksiratını affetsin. Önemli bir sanatçıydı, değerli bir düşünürdü. Son yıllarda yaptığı aktivitelerle çok önemli noktalara sürükledi bizi. Tarihimizle buluşturdu. Yarın öğle namazıyla birlikte Bebek Camii'nden kendisini Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz. Allah rahmet eylesin" dedi.

Haberin Devamı

"BU TANRININ BİR TESADÜFÜ OLSA GEREK"

Gazeteci Reha Muhtar ise, “O kuşak çok badireler atlatmış bir kuşaktır. Önce 80 öncesinde öldürüldü o kuşak cinayetlerle. Sonra darbelerde işkencelere tabii oldu. Biz aynı yıl doğmuştuk Meral ile o da Ankaralı'ydı bende öyle. Darbelerden, işkencelerden, ölümlerden sonra herkes kendisine kalanlar bir meslek sahibi olmaya çalıştılar. O mesleklerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar. Meral de senarist oldu ve en güzel senaryoları yazdı. Tam 12 Eylül'ün yargılandığı günlerde o kuşağın ayakta kalan en önemli temsilcilerinden birini de kaybettik. Bu tanrının bir tesadüfü olsa gerek. Elbetteki o süreç yargılanmalıdır. Ama ben arkadaşım adına şunu söylemek istiyorum 78 kuşağı çok üzüntüler yaşadı. O kuşak darbeler yargılanırken darbelerin mümesilleriyle o darbelere neden olan müsebiblerle beraber mağdur olmak istemezdi Meral. Onlarla birlikte mağdur olmak istemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

KASAP MELAHAT İLE GÖNÜLLERDE TAHT KURMUŞTU / WEB TV

MERAL OKAY KİMDİR

Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu.

Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi.

1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi.

İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu.

Haberin Devamı

Meral Okay oyuncu olarak Bir Bulut Olsam, Alia, Beynelmilel, O Şimdi Asker, Hiçbiryerde, Koltuk Sevdası, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar dizilerinin yanısıra Seni Seviyorum Rosa filminde oyuncu olarak yer almıştı.

Okay, Yasemince, Asmalı Konak, Fedai, Bir Bulut Olsam dizilerinin senaryosunu yazmıştı. Okay son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisini senaryosunu yazıyordu.

"GÜLÜNCE GÖZLERİ KAYBOLAN KADIN MERAL OKAY" 

hurriyet.com.tr yazarı Yonca Tokbaş Meral Okay'ın ardından duygusal bir yazı kaleme aldı.

İşte Yonca Tokbaş'ın o yazısı;

Gülünce gözleri kaybolan kadın Meral Okay… - Yonca Tokbaş

"KEMOTERAPİ GÖRÜYORUM"

Meral Okay, hakkındaki hastalık söylentilerinin ardından ilk kez ocak ayında Sezen Aksu ile birlikte görüntülenmişti. Rutin kontroller için hastaneden çıktığı öğrenilen Okay sağlığıyla ilgili soruları şöyle yanıtlamıştı;

“Hem kemoterapi hem de radyoterapi görüyorum. Sağlık durumum iyi. Endişelenecek bir şey yok. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın senaryosunu kimi zaman yorularak yazsam da şikayetçi değilim” 

DOSTLARI MERAL OKAY'IN EVİNE KOŞTU - Foto Galeri

“YAMAN ABİYE KAVUŞTU"

Bu sabah saatlerinde evinde hayatını kaybeden senarist ve oyuncu Meral Okay'ın sanatçı dostları ve sevenleri, yakınlarına taziye ziyaretinde bulunuyor.

Taziye için Okay'ın Sarıyer Baltalimanı'ndaki evine gelen oyuncu Ozan Güven, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ne söyleyeyim, Yaman abiye kavuştu. Allah rahmet eylesin” dedi.

Oyuncu ve sunucu Engin Altan Düzyatan da Okay'ın kendisinde çok emeği olduğunu belirterek, “Allah rahmet eylesin. Bu durumda daha ne söylenebilir” şeklinde konuştu.

Ayrıca Okay'ın yakınlarına, oyuncular Özge Özpirinçci, Bekir Aksoy, Özgü Namal, Ali Sunal, yapımcı Pelin Akat ve Dilara Endican da taziye ziyaretinde bulundu. Sanatçı Sezen Aksu'nun da 3 gündür Okay'ın evine gelip gittiği öğrenildi.

Bu arada Okay'ın evinin bulunduğu apartmanın girişine Okay'ın bir çift siyah ayakkabısı konuldu.

MERAL OKAY'IN GÖRÜNTÜLERİ - ARŞİV / WEB TV

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vefat mesajı:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meral Okay'ın, oyunculuğunun yanı sıra senaristliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla kültür-sanat hayatında iz bıraktığını ve milletin beğenisini kazandığını belirtti.

Gül, mesajında şunları kaydetti:

“Sanat dünyamızın sevilen ismi Meral Okay'ın vefatından derin üzüntü duydum.Meral Okay, oyunculuğunun yanı sıra senaristliğini yaptığı başarılı çalışmalarıyla kültür-sanat hayatımızda iz bırakmış, milletimizin beğenisini kazanmıştır.Sanatımıza yaptığı çok yönlü katkılarla her zaman hatırlanacak olan Meral Okay'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.”


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın vefat mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu ifade  etti.

Günay, Okay'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Uzun süredir  tedavi gören değerli sanatçımızın hayat dolu ışıl ışıl gözlerinin ebediyen  kapanmış olması hepimizi derinden sarsmıştır” ifadelerini kullandı.

Okay'ın güler yüzü, mütevazı ve anaç yapısıyla daima hatırlanacağını belirten Günay, şunları kaydetti:

“Okay ülkemize kazandırdığı birbirinden değerli eser ve canlandırdığı  başarılı karakterler ile kalplerimizde özel bir yer edinmiştir. Kıymetli sanatçımıza, Allah'tan rahmet, yakınlarına sevenlerine ve tüm sanat camiamıza  başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başsağlığı mesajı  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Meral Okay'ın vefat haberinin ardından twitter sayfası aracılığı ile başsağlığı mesajı yayımladı. Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “İzlenme rekorları kıran  bir çok televizyon dizisinin senaryosunu yazan Meral Okay’ın evinde yaşama gözlerini yumduğunu öğrendim. Ölümünden büyük üzüntü duyduğum Meral Okay’a rahmet, Okay ailesiyle  sinema, sanat  ve televizyon dünyasına başsağlığı diliyorum” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker'den vefat mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Meray Okay'ı unutmayacaklarını belirten Türker, mesajında, “Türk insanın kalbinde önemli bir yer edinmiş ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ı kaybetmiş bulunmaktan büyük üzüntü duyduk. Okay'a rahmet, ailesine, sanat camiasına ve sevenlerine başsağlığı, sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Okay'ın Türk toplumunun duyarlılıklarını yakaladığını ve onları büyük bir ustalıkla işlediğini ifade eden Türker, şunları kaydetti:
“İmza attığı eserleriyle kalbimizdeki yerini daima koruyacak ve sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk insanın duygularını yüreğinde hisseden ve eserlerine yansıtan Meral Okay'ı unutmayacak, onu daima sevgi ve saygıyla anacağız.” (A.A.)

DİSK Genel Başkanı Ekici: “Okay, iyi bir demokrat ve emek dostuydu”

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, senarist ve oyuncu Meral Okay'ın yaşamını kazandığı sanatsal çalışmaların yanı sıra sınıf mücadelesine de omuz verdiğini ve emekçilerle yan yana olduğunu belirtti.

Ekici, sanatçı yazar Meral Okay'ın hayatını kaybetmesine ilişkin yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
“Dergici, yayıncı, yapımcı, yazar, oyuncu, şarkı sözü yazarı ve gazeteci kimliğiyle çok yönlü bir insan olan değerli sanatçı Meral Okay, aynı zamanda sorumluluğunun bilincinde iyi bir demokrat ve emek dostuydu. DİSK'le her zaman dayanışma içinde bulunan Meral Okay'ı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. İşçi sınıfı onu unutmayacaktır.” (A.A.)





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!