'Türkiye'ye yatırım yapın' çaÄŸrısı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye yatırım yapın çağrısı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 13:31

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye yatırıma davet etti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Devlet Bakanlığına getirildikten sonra ilk resmi  yurt dışı gezisine çıkan Mehmet Şimşek, Şikago'da, dünyanın önde gelen  ekonomistlerinden ABD Merkez Bankası FED'in Şikago Merkezi Başkanı  Charles Evans ile görüştü. Görüşmede, küresel ekonomideki son gelişmeler  ile dünya ekonomisinin genel durumunun ele alındığı belirtiliyor. FED'in Şikago Merkezi, dünya ekonomisindeki gelişmeler konusunda önemli  çalışmalarıyla tanınıyor.
       Â
ABD'LÄ° YATIRIMCILARI BÄ°LGÄ°LENDÄ°RDÄ°

Devlet Bakanı Şimşek Şikago'da ayrıca, uluslararası yatırımcılarla bir  araya geldi.

Bakan Şimşek'in, yatırımcıların, Türkiye ekonomisindeki son gelişmelere  ilişkin sorularını yanıtladığı ve Türkiye'deki yatırım ortamı konusunda  detaylı bilgi verdiği belirtiliyor.

Haberin Devamı

"YATIRIM YAPIN" ÇAĞRISI

Bu arada Bakan Şimşek'in uluslararası yatırımcıları, Yükselen Piyasalar  arasında, siyasi ve ekonomik istikrar açısından en çok tercih edilen  ülkelerden olan Türkiye'de, daha çok yatırım yapmaya davet ettiği ifade  ediliyor. Devlet Bakanı Şimşek'in, uluslararası yatırımcılarla gerçekleştirdiği  toplantıya çok yoğun bir ilginin olduğu da vurgulandı.

Şikago, hem ABD'nin, hem de dünya ekonomisinin önemli ticaret, finans  merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.
       Â
ŞİMŞEK'İN İLK RESMİ YURT DIŞI GEZİSİ
       Â
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM'nin 24 Eylül'de başlayacak Genel  Kurulu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği  ABD ziyaret programına dahil olan ve Başbakan'ın ziyaretinden önce  ABD'ye giderek, ekonomi ağırlıklı çalışmalar gerçekleştiren Bakan  Şimşek, New York'ta da ekonomi ağırlıklı görüşmelerine devam edecek.Devlet Bakanı Şimşek, Başbakan Erdoğan'ın, New York'taki görüşmelerine  de dahil olacak.

Bakan Şimşek'in, New York'ta da, uluslararası finans kuruluşlarıyla,  yatırımcıları, Türkiye ekonomisindeki yatırım imkanları konusunda  bilgilendireceği ifade ediliyor.

İlk resmi yurt dışı ziyaretini ABD'ye gerçekleştiren Devlet Bakanı  Şimşek'in, bu ay sonunda Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!