Türkiye'nin kaderi ANAP'a bağlı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin kaderi ANAPa bağlı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, hükümetin hedeflerine ulaşamaması durumunda ANAP'ın seçim kaybedeceğini söyledi. Yılmaz, ‘‘Bununla kalmaz, Türkiye geleceğini kaybeder. Türkiye kavgaya, sefalete, anarşiye sürüklenir. Türkiye'nin kaderiyle ANAP'ın geleceği birbirine bağlı’’ dedi.

ANAP Grup toplantısında dün konuşan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

MİKROP BENZETMESİ

Türk siyasetine yeni bir mikrop musallat olmuştur. Vatandaşın Allah'la olan ilişkisini istismar eden anlayış iktidar olmuştur. Bu durumu düzeltmek zorunda kalmamız, sorumlu olduğumuz anlamına gelmez. İsim vermek istemiyorum ama bunun müsebbibi iktidara kanlı mı kansız mı geleceğiz diyenlerdir.

GARDROP ATATÜRKÇÜLERİ

Şimdi bize düşen görev, hem devletin temel ilkelerini, hem de vatandaşın din ve vicdan özgürlüğünü korumaktır. Bunu bizden başka yapacak siyasi kuruluş yoktur. Devletin değerlerine sahip çıkma işini gardrop Atatürkçülerine, Atatürkçülüğü şapka giymek zannedenlere bırakamayız. Öbür tarafta samimi Müslümanların inançlarını koltuk hesapları için kullananların eline bırakamayız.

BAŞARAMAZSAK KAYBEDERİZ

Başarılı olamazsak, ANAP seçim kaybeder. Bununla da kalmaz Türkiye geleceğini kaybeder. Bunun alternatifi Türkiye'nin kaygaya, sefalete, fakirliğe, anarşiye sürüklenmesidir. İstismar edenlere alet olursak, onlarla aynı dile konuşmaya başlarsak, bizi tuzağa düşürmek isteyenlerin oyunları amacına ulaşır. Ayrı ve farklı bir parti olduğumuzu ortaya koymalıyız. Türkiye'nin kaderi, ANAP'ın geleceği ile birbirine bağlıdır.

EN BAŞARILI HÜKÜMET

Bir hükümetin başarılı olması için ne gerekiyorsa ANAP'ın başını çektiği 55'nci hükümet tüm şartlara sahiptir. Rejim tartışmaları ortadan kaldırılmıştır. Terör kesin bir şekilde yenilgiye uğratılmıştır. 20 yılın sorunu olan enflasyon düşme sürecine girmiştir. Kesintiye uğrayan yatırım hamlesi yeniden başlamıştır. Türkiye, hem hakkını hemde haysiyetini koruyan bir dış politika izlemeye başlamıştır.

SUNİ SEÇİM GÜNDEMİ

Hükümet başarısız diye seçim isteyenler, bu olumlu gelişmeleri görünce bu sefer de hükümetin daha başarılı olmasını önlemek için seçim istemeye başladılar. ANAP'ın gündeminde seçim yoktur. Hükümet Türkiye'ye kaybettiği zamanı geri kazandırmak istiyor. Gündeme suni seçim maddesi getirenler, Türkiye'nin iyiliğini istemeyenlerdir. Ancak biz yine de bir ay sonra üç ay sonra seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız.

ATATÜRK VE ÖZAL

Bugün bu seviyeye gelmemizde geçmiş devlet büyükleri arasında en fazla kimin payı var diye sorulacak olursanız, iki kişi söylenebilir. Biri Atatürk, diğer Özal'dır. Özal'ın onca hizmetine rağmen halen husumet içinde olanları görmek bana ızdırıp veriyor. Özal'ın anıtı için gerekli 225 milyar lirayı partimiz ödeyecek ve bu para ile Malatya'da Özal'ın adına ilköğretim okulu açılacaktır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!