Türkiye'nin gücü

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin gücü
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, olaylar karşısındaki kararlılığıyla bir dünya gücü olduğunu dosta-düşmana gösterdi. En kanlı teröristinden, mafyacıya kadar haddini bildiren Türkiye, düşmanlarını himaye eden devleri de hizaya getirdi.

Çakıcı ile gerisi peşpeşe yakalandı

YILLARDIR İnterpol bülteniyle aranmasına rağmen bir türlü yakalanamayan mafya baronu Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Fransız, Alman ve Türk polisinin ortak operasyonuyla Fransa'nın Nice kentinde kıskıvrak yakalandı. Çakıcı'nın ardından Kürşat Yılmaz, Sedat Peker, Sedat Şahin, Kasım Gençyılmaz gibi isimler de, peş peşe yakalandı. Polis Susurluk olayına karışanları da içinden ayıkladı.

MED-TV susturuldu

HER saniyesinde ekranından kin ve düşmanlık kusan MED-TV susturuldu. Apo'nun yakalanmasından sonra örgütün başına geçtiğini duyuran Osman Öcalan, bu televizyondan yaptığı çağrılarla sivil halka yönelik terör eylemlerinin başlaması talimatını verdi. Bu çağrı üzerine gözü dönmüş PKK militanları ‘‘Mavi Çarşı katliamı’’nı ve diğer kanlı eylemleri gerçekleştirdi. Türkiye bunun üzerine PKK stüdyolarının bulunduğu Belçika ile uydu yayınının yapıldığı İngiltere nezdinde girişimlerde bulunarak, terör televizyonunun kapatılması için baskı politikası başlattı. Ankara, bu ülke temsilcilerine MED-TV'nin yanısınra ‘‘Özgür Politika’’ ve Kürt Haber Ajansı DEM'in yasaklanmasını içeren notalar verdi. Türkiye'nin baskısı sonucu İngiltere ve Belçika, MED-TV'yi yakın takibe alarak, dakika dakika izlemeye başladı. Sonunda İngiliz Bağımsız Televizyon Kuruluşu ITC, MED-TV'nin 21 gün süreyle kapatılmasına karar verdi. ITC Program Yapımcısı Guy Pehls, konuyla ilgili Türk Demokrasi Vakfı'na gönderdiği mektupta, MED-TV'nin yayın kurallarına uymamaya devam etmesi halinde televizyonun yayın ruhsatının Mayıs ayı içinde tamemen iptal edilme olasılığının bulunduğunu bildirdi.

Bombacılar kaçamadı

ÇANKIRI Valisi Ayhan Çevik'e yönelik uzaktan kumandalı bombalı suikastte, üç masum insanın yaşamını yitirdi. Vali Çevik, hálá yaşam mücadelesi veriyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerden bombacı Kemal Ertürk ile amca oğlu Bülent Ertürk ile kurye Lale Açık, 24 saat içinde yakalandı.

10 Mart 1999'da, Bakırköy Caroussel alışveriş merkezi önünde bir takside bomba patlatıp taksicinin ölümüne sebep olan PKK'lılardan Hakim Yavaş, İstanbul'da yakalandı. 13 Mart 1999'da Kadıköy Mavi Çarşı'da 13 kişinin diri diri yanarak ölümüne neden olan 5 hain bombacıdan üçü yakalandı. Bombalarıyla eylem hazırlığında olan Fuat Ünlü ile Hamza Baş, Merter ve Yenibosna'da polisle girdikleri çatışmalarda ölü olarak ele geçirildiler.

İşte Türkiye büyük devlet olduğunu, gücünü, tüm bu olaylarla bir kez daha dost düşman tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

Sakık hesap veriyor

PKK'nın iki numaralı ismi, Parmaksız Zeki kod adlı Şemdin Sakık, 13 Nisan 1998'de, Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nde görevli subaylardan oluşan bir tim tarafından, saniyeler süren müthiş bir operasyonla Kuzey Irak'ta yakalanıp Türkiye'ye getirildi. Şemdin Sakık ve kardeşi Arif Sakık, Diyarbakır'a getirildi. Sakıklar şimdi Türk adaletine hesap veriyor.

Kıbrıs, S-300'den kurtuldu

BATI'NIN şımarık çocuğu Yunanistan ile Kıbrıs Rum Kesimi, dünya devi Rusya'dan S-300 füzeleri almak istedi. Ancak Türkiye bu tutumu savaş sebebi sayacağını açıklayınca, Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlar, S-300 füzelerini Kıbrıs'a yerleştirmekten vazgeçmek zorunda kaldılar. Atina ve Rum Kesimi, Türkiye'nin bu kararlılığı karşısında, geri adım attılar ve S-300'leri Kıbrıs yerine Girit'e yerleştirileceğini açıklamak zorunda kaldı.

Apo paketlendi

BEBEK katili Abdullah Öcalan, önce yıllardır kendisine kucak açan Suriye'den çıkarıldı. Ankara, Öcalan'ı Suriye'den çıkarttıktan sonra da sıcak takibini devam ettirdi. Rusya, İtalya, Yunanistan, Hollanda, Belçika, İsviçre, Beyaz Rusya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanısıra daha birçok ülke Türkiye'nin taviz vermez poltikası karşısısında, fazla direnemedi. Türkiye, bu kararlılığı ile adeta tüm dünyayı dize getirdi ve Öcalan'ı Kenya'da yakaladı. Apo, İmralı Adası'nda adalete hesap vereceği günü bekliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!