Türkiye'nin en lüks guleti

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en lüks guleti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 10:57

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Bozburun Beldesi'nde 1.5 yıl süren çalışma ardından tamamlanıp denize indirilen, Türkiye'nin en lüks ve pahalısı olduğu belirtilen ‘Sparkle’ adlı ahşap gulet kokteylle tanıtıldı.

Haberin Devamı

‘Sparkle’ın, 2 milyon 200 bin Euro'ya (Yaklaşık 4 milyon 400 bin YTL) mal olduğu ve haftalığı 40 bin Euro'ya (Yaklaşık 80 bin YTL) mavi tur meraklılarına kiralanacağı, ilk müşterilerinin de ABD'li zenginler olacağı belirtildi.

İşte Türkiye'nin en lüks guleti

Marmaris Yat Limanı'na demirli ‘Sparkle’da verilen kokteylde, Muzaffer Avcı ile ortağı turizmci Kazım Yılmaz, sahibi oldukları guleti, konuklarına gezdirdi. ‘Tik' ve ‘maun' cinsi ahşap kullanılarak imal edilen 36 metre uzunluğunda, 8 metre enindeki gulet, dış görünüşüyle olduğu kadar konfor ve lüksüyle de davetlilerin beğenisini topladı

2'si suit olmak üzere toplam 6 klimalı kamarası, 1'i salonunda diğeri Amerikan stili dizayn edilmiş barında 2 plazma televizyonu, müzik ve DVD sistemi, saunası ile jakuzisi bulunan guletin teknolojik özellikleri de dikkat çekti. ‘Sparkle’ın, 7 tonluk su deposunun yanı sıra deniz suyundan saatte 400 litre içilebilir su elde ettiği belirtilen arıtma sistemi, her kabinde telefon ile internet bağlantısı, bir sürat motoru, balıkçı ve dalgıç ekipmanlarına da sahip bulunuyor.

Haberin Devamı

Muzaffer Avcı, birbirinden lüks mobilya ve eşyalarla döşenmiş, kaptanın yanı sıra 1 aşçı, 4 yardımcı personelin görev yaptığı guleti, mavi yolculuk meraklılarına kiraya vereceklerini söyledi. Avcı, 2 milyon 200 bin Euro'ya mal olduğunu belirttiği guleti, haftalığı ortalama 40 bin Euro'ya kiralayacaklarını kaydederek şunları söyledi:

“Dünyanın her yerine gidebilecek kapasite ve donanıma sahip guletimiz, tamamlanır tamamlanmaz büyük ilgi gördü. Önümüzdeki 2.5 ay boyunca hazır müşterilerini gezdirecek. İlk müşterilerimiz ABD'liler olacak. 12 kişilik Amerikalı grubu 4 hafta ağırlayacak guletimiz daha sonra İsrailli gruba iki hafta ev sahipliği yapacak. Daha sonra Türk jet sosyetesinden bir grup, Sparkle'da 2 hafta mavi turun keyfini çıkaracak.”

Avcı'nın ortağı Kazım Yılmaz da ‘Sparkle’ın dekorasyon ve konfor açısından Türkiye'nin en lüks, fiyatıyla da en pahalı yatı olduğunu iddia etti. Yılmaz, “Guletimiz dünyanın sayılı guletleri arasına girecek ve adından çok söz ettirecek, gezdiği yerlerde Türkiye'nin ismini duyuracak. Bundan eminiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!