Türkiye’nin en büyük siber güvenlik yarışmasına dakikalar kaldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik yarışmasına dakikalar kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:51

Maya takviminin sona ermesinden yola çıkılarak ,‘Dünyanın sonu’ teması ile 2012’de gerçekleştirilen, Dünyayı Kurtaran Hacker yarışması yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşerek, o tarihe kadar görülmemiş bir popülerlik elde etmişti. Tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirilen yarışmanın ikincisi olan ‘Dünyayı Kurtaran Hacker’ın Oğlu’ bugün gece yarısı yeniden siber güvenliğe ilgi duyan genç yeteneklerin katılımıyla başlayacak. Yarışmayı düzenleyen ekibin başında ABD Savunma Bakanlığı’nın ‘siber suç’ yarışmasını kazanan Türk hacker Can Yıldızlı var. Yıldızlı, Türkiye’nin ‘en iyi hackerı’nı bulmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Siber güvenlik alanına ilgi duyan üniversite öğrencilerinden, bu alanda halihazırda çalışmakta olan güvenlik uzmanlarına ve gerçek hacker gruplarına kadar bilgisayar biliminin herhangi bir alanına gönül veren herkesin katılabileceği yarışma; kayıt için ‘merak’ dışında hiçbir ön koşul gerektirmiyor.

‘Capture the Flag’ olarak da bilinen bayrak yarışı konsepti ile hazırlanan yarışmada katılımcıların, yarışmanın başlaması ile birlikte açıklanan soru ve problemleri inceleyerek çözüm bulması, gizlenen ipuçlarını bulması bekleniyor. Sorular arasında üst düzey teknik bilgi gerektiren sorulardan, yalnızca ‘farklı bir açıdan bakarak’ çözülebilecek sorulara kadar bir çok farklı soru bulunuyor. Sorular ise, bilgi toplama tekniklerinden web uygulama güvenliğine kadar geniş bir yelpazeye yayılmış durumda.

'KARİYER İMKANLARI SUNUYORUZ'

Yarışmanın 2012’de gerçekleştirilen ilk versiyonunun ülkemiz siber güvenlik sektörüne özellikle insan kaynakları açısından görülmemiş bir katkı yaptığını belirten organizasyon ekibi, etkinliğin ‘ülkemizde bu alanda kendini geliştirmek isteyen gençlere ulaşmanın en keyifli yolu’ olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Özellikle siber güvenliğe ilgi duyan, ancak bunun bir kariyer seçeneği olduğunu bilmeyen veya “Nereden başlamalıyım?” diye soran çok fazla yetenekli insan var. Bu etkinlikler ile bu arkadaşlara ulaşabiliyor, gerçekten gelecek vadeden arkadaşlara bu alanda kariyer imkanları sunuyoruz.”

Türkiye’nin en büyük siber güvenlik yarışmasına dakikalar kaldı


“Türkiye özellikle siber güvenlik alanında insan kaynağı bakımından dünya geneli ile rahatlıkla rekabet edebilecek durumda. Ancak bu alanda yetenekli insanların birer ‘etik hacker’ ya da ‘siber güvenlik uzmanı’ olmak üzere yola çıkabilecekleri fırsatları ülke olarak yaratamıyoruz. Genellikle bilgi güvenliği alanına tutkuyla bağlı olan bu arkadaşlara “Ben bu işi mesleğim olarak hayatım boyunca yapabilirim” diyecekleri güven ve fırsatları sunamıyoruz. Dolayısı ile bu yarışmalar tam da bu noktada devreye giriyor ve son derece önemli bir amaca hizmet ediyor.”

Tüm katılımcıların ister tek başına, ister takım olarak www.dkhoctf.com adresini ziyaret ederek kaydolduğu yarışmaya 300’den fazla takım kaydolmuş durumda. Dereceye girenleri ise birbirinden farklı hediyeler bekliyor. 13 Mayıs’ta start alacak olan yarışmaya katılmak isteyen tüm katılımcılar, www.dkhoctf.com adresinden yarışmanın web sitesini ziyaret edebilir.Yarışma 16 Mayıs’a kadar devam edecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!