Türkiye'den Irak'a sert ültimatom

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden Iraka sert ültimatom
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 16:33

Türkiye, Şemdinli'deki terör saldırısının ardından Irak makamları ve diğer ilgili taraflar nezdinde gerekli girişimlerde bulunarak, olayın faillerinin yakalanması ve tekerrürünün önlenmesi için gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye-Irak sınırına yakın Şemdinli ilçesi bölgesinde bulunan Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün unsurlarına karşı 3 Ekimde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı girişimi üzerine başlayan çatışmalar sırasında 15 güvenlik görevlisinin şehit olmasından büyük infial duyulduğu" belirtildi.

Açıklamada, "Bölücü terör örgütünün vahşetini ve hedeflerini bir kez daha ortaya koyan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin ailelerine ve Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

"SALDIRI VAHİM BİR DURUM ARZ EDİYOR"

"PKK'nın kuzey Irak'tan ağır silah kullanarak yaptığı bu saldırının vahim bir durum arz ettiği" kaydedilen açıklamada, "saldırı girişiminin Irak'ın kuzeyinde bulunan ağır silahların desteğinde yapılmış olmasının, terör örgütünün bu bölgedeki faaliyetlerini sürdürebildiğini gösterdiği" belirtildi.

Haberin Devamı


Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bu menfur saldırı üzerine Irak makamları ve diğer ilgili taraflar nezdinde girişimlerde bulunulmuş; uluslararası hukuk çerçevesinde konuyla ilgili görev ve sorumlulukları hatırlatılmış, bu olayın faillerinin yakalanması ve tekerrürünün önlenmesi için gerekli tedbirleri almaları talep edilmiştir.
Komşumuz Irak'ın hükümetinden, bu konuda üzerine düşen sorumlulukların gereğini yerine getirmesini beklemekteyiz.
Irak ve diğer ilgili taraflar nezdinde gerekli girişimler sürdürülmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!