Türkiye'de hava sisli ve yağışlı olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede hava sisli ve yağışlı olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 09:41

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, Kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ / WEB TV                    

Hava, Türkiye genelinde sisli ve yağışlı olacak. Doğu Anadolu'da ise kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi az bulutlu, İç Anadolu'da akşam saatlerinde yer yer sis bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sağanak yağış beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatlerinde yağmur olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye'nin kuzeybatı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, Kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

SARIKAMIŞ'TA KAR YAĞIŞI

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan  kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde etkili olan ve bu sabaha kadar
 devam eden  kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

İlçe merkezindeki kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken, Bayraktepe  Kayak Merkezi'ndeki pistlerde 22 santimetre olarak ölçüldü. Burada araçlarında  kışlık lastikleri olmayan sürücüler zor anlar yaşadı.

Çamkar Oteli Genel Müdürü Kamuran Eroğlu, “Sarıkamış'a yağan bu kar,  sezonun ikinci karı. Şu anda pistlerimizde kayak yapmak için yeterli kar yok,  ancak bayram öncesi bu yağan karın üstüne 15-20 santimetre daha kar yağarsa,  sezonu açmanın keyfini hep birlikte yaşayacağız” diye konuştu.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra güney ve doğusunda yer yer sisli.

Ege: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer sis görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık.

İç Anadolu: Parçalı bulutlus sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yer yer sisli olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, iç kesimlerinde sabah saatlerinde ve akşam saatlerinden sonra yer yer sis görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Iğdır, Bitlis ve Şırnak çevreleri yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Van ve Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı bulutlu, Mardin ve Siirt çevreleri çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağış görülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!