GeriGündem Türkiye'de en çok hangi balık yenir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    2
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türkiye'de en çok hangi balık yenir

Geçen hafta dünyanın önde gelen yemek kültürü ansiklopedilerinden Larousse Gastronomique'in Türkçe baskısının yayınlanacağını yazmıştım.

Tabii Fransız Sarayı'nda yapılacak olan tanıtım kokteyline de davetli olduğumu.

Fransa'nın İstanbul Büyükelçisi, Larousse'un bir yetkilisi ve Oğlak Yayınları'nın sahibesi Senay Haznedaroğlu birer açılış konuşması yaptılar önce.

Sonra da ansiklopediyi yayınlama işinde Oğlak Yayınları'yla ortaklık yapan Sofra'nın sunduğu yiyecek ve içeceklere geçildi.

Gurme yazarlar, Frankofon edebiyatçılar ve kültür sanat gazetecileri katılmışlardı geceye.

Ansiklopedide tarif edilen şaşaalı Fransız yemeklerini yiyeceğimizi düşünmüştük ama olmadı. Kokteyl ortamı zaten o kadarına izin vermezdi.

Peynirler, kanapeler, küçük sigara börekleri, suşi ve istiridye kabında verilen bir deniz mahsulleri yiyeceği vardı mönüde.

Ansiklopedi Fransız ve suşi maddesi üç cümleyi geçmiyor, neden bunu verdiler ki, konsepte uymamış, diyen mızıkçılar oldu haliyle.

Bir de Türkiye'de en çok yenen balığın yılan balığı olduğunu yazmışlar, burada hata var, diyenler de çıktı.

Neyse çıkışta kokteyle katılanlara birer ansiklopedi hediye edilince kimse sesini çıkarmadı ve hızlı adımlarla evlere doğru yol alındı.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle