Türkiye yolda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yolda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 13:57

Türkiye önceki gece başlayan şiddetli kar ve fırtına ile birlikte soğuk havanın etkisine girdi. Yağışlar, yılbaşı tatilcileri ve otomobillerine zincir takmayan sürücülerin de etkisiyle, yollar felç oldu. İzmir-İstanbul, Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayollarında trafik durdu. Binlerce araç yolda kaldı. Dün 20:00'de İstanbul'dan çıkan ve 14 saatten fazla süreder yolda olan bir yolcu yaşadıklarını "Daha Balıkesir'deyiz. Perişan olduk" diyerek özetledi. Çanakça'da mahsur kalan sürücüler "Aç, susuz kaldık"diye isyan etti. AFAD ekipleri kumanya dağıtmaya başlarken Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, mahsur kalanların yardım için 0312 415 80 00 ve 0312 425 47 12 numaralı Yol Danışma Hatları'nı aramalarını istedi. Balıkesir -İzmir Karayolu'nun kapanması nedeniyle İzmir'e demiryoluyla ulaşmak isteyenler de hayal kırıklığına uğradı. Yüzlerce vatandaş, Balıkesir Tren Garı'nda Ege Ekspresi ve 6 Eylül trenini beklemeye başladı.

Haberin Devamı

YÜZLERCE ARAÇ YOLDA

Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca Türkiye'nin en işlek karayollarından İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Yüzlerce otobüs ve otomobil yolda mahsur kaldı. Çatısı akan Balıkesir terminalinde saatlerdir bekleyen yolcular ile firma yetkilileri arasında gerginlik yaşanıyor. Yaşlılar ve çocuklar perişan oldu. Terminalden çıkışları ne zaman yapılacağı ise bilinmiyor.

Türkiye yolda kaldı
Bakan: Yolda kalanlar bu numaraları arasın

Dün İstanbul’dan İzmir’e gitmek için yola çıkan Ayşegül Basmacı yaşadıklarını hurriyet.com.tr’ye anlattı:

Türkiye yolda kaldı
İşte kışın hayat kurtaran tavsiyeler

"ÇATI AKIYOR"

Haberin Devamı

Şehir içi trafik yüzünden dün akşam 20:00’de Esenler’den kalkan otobüs 23:30’da Kartal’daydı. Bursa yolunda trafik yoğunlaştı. Sabah 04:00’te Balıkesir’e geldik ve o 5,5 saattir Balıkesir Terminali’ndeyiz. Bizi buraya aldıkları için şanslıyız. Yolda otobüslerde ve otomobillerde mahsur kalan insanlar var.

100’den fazla otobüs dışarıda bekliyor. Terminalde bütün peronlar dolmuş durumda. İkili üçlü sıra oluştu. Hava çok soğuk. Terminalde olmamıza rağmen üşüyoruz. Çatı akıyor, kar ve su içindeyiz. Yaşlılar ve çocuklar perişan durumda. Bu yüzden görevlilerle yolcular arasında sıkı sık gerginlik yaşanıyor.

Türkiye yolda kaldı

"ÇAY İLE ISINIYORUZ"

Gece 01:00’den beri terminalde bekleyen insanlar var. Ne zaman gideceğimizi bilmiyoruz. Saat 10:00 çıkabileceğimizi söylemişlerdi ancak hiçbir hareketlilik yok. Açıklama yapan bir yetkili bulamadığımız için de söylenenler güven vermiyor. Perişan haldeyiz. Çay, tuvalet paralı. Simit ve çay ile karnımızı doyurup ısınıyoruz. Şanslı olanlar telefonlarını şarj edebiliyorlar. Yolda kalıp, buraya telefon şarj etmeye gelenler var. Bu çileyi İstanbul- İzmir yolunda yaşıyoruz. Ne yazık ki olanları kabullenmiş durumdayız.

Türkiye yolda kaldı
ÇANAKKALE DE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Haberin Devamı

"AÇLIKTAN BAYILACAK DURUMA GELDİK"

Çanakça mevkisinde yolda kalan sürücüler canlı yayında isyan etti. CNN Türk'ün yayınına bağlanan sürücülerden Yusuf Topalca, "Açlıktan bayılacak duruma geldik. Yakıtımız bitmek üzere. Küçük yaşta bebekler var arabalarda. Yakıtları bitmiş olanlar var, arabalarımıza aldık" diye isyan etti. Topalca, İstanbul Gebze'den İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti.

Türkiye yolda kaldı

TÜRKİYE YOLDA KALDI

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Akhisar-Balıkesir arasındaki kapanan yol nedeniyle şehir girişinde araçlar durduruldu ve uyarılar yapıldı.

Türkiye yolda kaldı

Haberin Devamı

ZİNCİRSİZ ARAÇLAR ENGELLEDİ

Araçların yoğunluğu nedeniyle Kırkağaç-Soma kavşağında tıkanma yaşandı. Karayolları ekiplerinin çalışmaları devam ederken, yüksek kesimlerdeki yağışların sürmesi nedeniyle bir çok araç Akhisar giriş ve çıkışlarında bekletildi. Yolcu otobüsleri ise ilçe terminalinde uzun süre mola vermek zorunda kaldı. Yola hazırlıksız çıkan araçlar ise zor anlar yaşadı. Özellikle zincirsiz yola çıkan kamyon ve kamyonet gibi araçların gidememesi nedeniyle yolda kaldıkları bildirildi.

Karayollarından edinilen bilgiye göre ise yolların her iki yönünde açık olduğu ancak zincirsiz araçlar ve kayan TIR’ların yolu kapattığı bildirildi. Bazı vatandaşlar ise 12 saattir yolda kaldıklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Haberin Devamı

İŞTE THY'NİN İPTAL EDİLEN SEFERLERİ

GELENBE RAMPASINDA TIR’LAR KAYDI

Balıkesir-Manisa arasında en büyük sıkıntı Balıkesir çıkışındaki Çanakçı rampaları ile Akhisar çıkışındaki Gelembe rampalarında yaşandı. Burada çok sayıda TIR kayıp yolu kapattı. Yolun araçlar tarafından tamamen kapatılması nedeniyle Karayolu ekiplerinin ters yönden kaza bölgelerine ulaşma çabaları sonuç vermedi.

Türkiye yolda kaldı
İŞTE EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER


KÜTAHYA-AFYONKARAHİSAR KARAYOLU TEKRAR KAPANDI

Kütahya'da dün yaklaşık 8 saat süreyle kapanan ve geceleyin ulaşıma açılan Kütahya-Afyonkarahisar karayolu bu sabah saatlerinde tekrar ulaşımına kapandı.

Yetkililer Kütahya- Afyonkarahisar karayolunun 17'nci kilometresindeki 'Pusan Rampaları'nda oluşan aşırı buzlanma nedeniyle araçların kaldığını ve yolun trafiğe kapandığını belirtti. Karayolları ekipleri ile Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi ekiplerinin yolu trafiğe açma çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

TEM VE D-100 AÇIK

Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu geçişleri ile Bolu ve Ankara arasındaki TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nda kar yağışı etkili olurken, Karayolları’nın çalışması sonucu yollar ulaşıma açık tutuldu. Zaman zaman araçların kayması ve maddi hasarlı kazalar nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Trafik polisleri, kar yağışının etkili olduğu bölgelere Karayolları ekiplerini yönlendirirken, güzergahlarda da el işaretleriyle sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

KAZA YAPAN ARAÇLAR TRAFİĞİ KİLİTLEDİ

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da araç trafiği ve kazalar nedeniyle tatilciler zirveye inip çıkmakta zorluk yaşadı. Dün gün içerisinde 15 araç ile bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak trafiği aksamasına neden oldu. Yaklaşık üç kilometre uzunluğunda araç trafiği oluşurken yol, bir saat araç trafiğine kapatıldı.

JANDARMA İZİN VERMİYOR

Uludağ yolunda karayolları ekipleri buzlanmaya karşı yollarda tuzlama yaparken, iş makineleri ise kar temizleme çalışmasını gece de sürdürdü. Jandarma ekipleri, zincir takmayan araçların geçişine izin vermiyor.

KEMİKLİ RAMPALARI'NDA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Şiddetini artıran kar, Karabük ile Bolu'nun Gerede ilçesi arasında yer alan, İstanbul ve Ankara'ya giden sürücülerin de kullandığı D-100 Karayolu Eskipazar Kemikli Rampaları Geçişi'nde ulaşımı aksattı. Kar ve buzlanma nedeniyle yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan Gerede yönü, akşam saat 19.30 sıralarında açıldı.

Ancak devam eden kar ve buzlanma nedeniyle gece de bir çok araç kayarak yolda kaldı. Bu yüzden ulaşım zaman zaman durdu. Köylüler, yolda kalan TIR'ları traktörleriyle çekmeye çalıştı. Yolda kalan bazı araçlar da çevredekiler tarafından itilerek çıkarıldı. Uzun araç konvoyu oluşan yolda sürücüler uzun süre bekledi. Eskipazar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yolda bekleyenlere yiyecek ve içecek dağıttı.

TREN YOLCULARI DA MAHSUR

Balıkesir Gar Müdürü İsmail Eralp, yolcuların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almalarına rağmen doğa koşullarının ulaşıma izin vermediğini vurguladı. Eralp, "Akhisar-Kırkağaç arasında Bakır istasyonu yakınlarında 50 kadar ağaç, kar yağışı nedeniyle yola devrilmiş. Bu nedenle yol seyrüsefere kapalı. Yolu açmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Belediyelerden destek istedik. Şu an itibariyle iki saatlik bir çalışma gerekiyor. Yol açılınca 6 Eylül ve Ege ekspresleri yola çıkacak. Ondan sonra demiryolunda bir sıkıntı yok. Daha doğrusu kar nedeniyle kapanmış bir yer yok. Ege Ekspresi gelir gelmez hemen geri döndüreceğiz. 6 Eylül Treni de burada bir iki dakikalık durmadan sonra Bandırma'ya hareket edecek. Biz tüm biletleri sattık. 2 vagon ekledik. Vagonlardan biri numarasız diğeri de 60 kişilik. Biletsiz yolcu olsa da alacağız. Kapasitemiz şu an doldu. Ayakta gidecekler var. Yolun açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

PARİS'TEN GELDİ ANCAK İZMİR'E GİDEMEDİ

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Şaban Şimşek, dün (çarşamba) İstanbul'dan gece saat 24.00'te otobüsle İzmir'e gitmek için yola çıktığını belirtti. Şimşek, "Dün Paris'ten yola çıktım. 4 bin kilometrelik yolu 4 saatte geldim. Gece 24.00'de otobüsle yola çıktım. 'Balıkesir'de yollar kapalı' denilince trenle gitmeyi tercih ettim. Zorla bilet buldum. O bilette ayakta gitmek için. Ama hala tren yok" dedi.

YOLCULAR TEPKİLİ

Balıkesir Tren Garı'nda bekleyen bir diğer yolcu Ramazan Çetin, "Türkiye'nin hali böyle. En ufak bir yağmur ya da kar yağdığında hayat felç oluyor. Sadece burası değil. Her yer böyle" diye konuştu. Ünal Çıvgın ise özel otomobili ile Balıkesir'e kadar geldiğini ancak yola çıkmasına izin verilmeyince treni tercih ettiğini söyledi. Ünal Çıvgın, "Dün akşamdan bu yana Balıkesir'deyim. 'Tren gelecek' dediler bekliyoruz. Sanırım ağaç devrilmiş. Tren gelse de bilet yok. Biletsiz bineceğiz. Perişan olduk. Vali her halde yılbaşı tatiline çıktı" dedi. İzmir'den Balıkesir'e TIR'la gelen ancak geriye dönemeyen Sabri Gereli, dönmek amacıyla treni tercih ettiğini ancak uzun süredir beklediğini söyledi. 6 aylık bebeği ile Balıkesir Tren garında mahsur kalan ve ismini vermek istemeyen genç bir kadın, Zonguldak'tan Manisa'ya gitmek için yola çıktığını, dün sabahtan bu yana Balıkesir'de beklediğini kaydetti.

KIRKAĞAÇ'TA ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Bakır istasyonu yakını ile bir kilometrelik mesafede aralıklarla demiryoluna devrilen ağaçların yoldan kaldırılması için demiryolları ile orman ekipleri harekete geçti. Demiryolundaki ağaçları keserek yol kenarına çekmeye başlayan 21 kişilik ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!