Türkiye’yi yönetenler beyaz sayfa açmalı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi yönetenler beyaz sayfa açmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ’Kürt açılımı’ konusunda, "Güneydoğu’da anneler bir araya gelip beyaz tülbent açtılar. Gerçi eleştirenler de oldu ama benim çok hoşuma gitti. Bu güzel tablo karşısında Türkiye’yi yönetenlere de yeni ve beyaz bir sayfa açmak düşer" dedi.

Karabük’te ziyaretlerde bulunan Şahin, gazetecilerle yaptığı sohbette şunları söyledi: "Kürt veya demokratik açılım konusunda muhalefet partilerimizin endişelerini anlayışla karşılamalı. Ancak Türkiye’nin huzuruna ve barışına hizmet edecek bir işten ’riskleri var’ diye geri durmak olmaz. Sayın Başbakan, ’Muhalefet liderleriyle de görüşebilirim’ dedi. Bunu ileri adım olarak değerlendiriyorum. Konuşulursa mesafe alınabilir. TBMM Başkanı olarak bana bir görev düşerse elimden gelen çabayı gösteririm.

Geçenlerde Diyarbakır’da çocuğu dağda ölen kişilerin anneleri, şehit annelerinden birkaçını davet etti. Beyaz tülbent verdiler. Beyaz sayfa açtılar barış adına. Ben bunu olumlu bir mesaj olarak algılıyorum. Madem ki analar beyaz tülbent açıyorlar; Türkiye’yi yönetenlere de beyaz sayfa açmak düşer. Türkiye için bölünme gibi bir risk görmüyorum. Yer adlarına takılıp kalmayalım. Geçmişte şu veya bu nedenle bazı uygulamalar yapılmış, bunlar bölge halkını rahatsız etmiş de olabilir. Bu rahatsızlıkları giderici bir takım kültürel adımların atılmasının, Türkiye’yi böleceği iddialarına katılmam asla mümkün değil. Komutanlarımızın yöre halkını ziyaret etmesi, acılarını paylaşması, taziyeye gitmesi her türlü takdirin üzerindedir.

Mangal keyfi

ŞAHİN, Ekincik Köyü’nün dağlarına tırmandı, mantar topladı, mangal keyfi yaptı. Şahin, 1988’de Başbakan Erdoğan’la da aynı yerde mantar topladıklarını belirtti. Şahin o dönemde Erdoğan’ın, RP İstanbul İl Başkanı, kendisinin ise il başkan yardımcısı olduğunu anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!