Türkiye’yi yasa boÄŸan kaza: 33 ölü, 29 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi yasa boğan kaza: 33 ölü, 29 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 00:00

İzmir’den ilköğretim okulu öğrencileriyle velilerini Kapadokya gezisine götüren Aylin Tur’a ait yolcu otobüsü, sabaha karşı Aksaray’ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kum yüklü kamyonla çarpıştı. Tüm yurdu yasa boğan katliam gibi kazada, 33 kişi yaşamını yitirirken 29 kişi de yaralandı. 46 kişilik araçta, 3 personel ve 64 yolcunun bulunduğu bildirildi.

Haberin Devamı

KATLÄ°AM GÄ°BÄ° KAZADAN FOTOÄžRAFLAR

KAZADAN Ä°LK GÖRÃœNTÃœLERÂ

ZAFER İlköğretim Okulu öğrencilerinin güzel bir hafta sonu geçirme rüyası, ölüm acısıyla karardı. İzmir’de daha çok orta ve alt gelir düzeyindeki ailelerin çocuklarının öğrenim gördüğü Konak İlçesi’ndeki Zafer İlköğretim Okulu’nun öğretmenlerinden Yeşim Aygün ve Nuray İltuş’un sorumluluğunda başlayan geziye ilgi büyük oldu. Bazı veliler de çocukların yanı sıra, 550 öğrenci mevcudu olan okula gitmeyen küçük çocuklarıyla geziye 65 YTL ödeyerek katıldı.

TIKLIM TIKLIM OTOBÃœS

Cumhur Çolak’ın yönetimindeki 45 HA 158 plakalı otobüs, önceki akşam saat 19.00’da Hasan Sağlam Öğretmenevi karşısındaki Cicipark’dan hareket etti. 46 kişilik otobüse 61 yolcu bindi. Öğrenciler kucak kucağa otururken bazı veliler kucaklarında küçük çocuklarıyla geziye katıldı. Otobüs Salihli, Buldan, Denizli, Dinar, Konya, Aksaray güzergáhını takip ederken güle oynaya devam eden yolculuk, Aksaray’da katliam gibi kazayla sona erdi.

Haberin Devamı

SABAHA KARÅžI OLDU

Konya’yı geçip Aksaray’a doğru yol alan Cumhur Çolak’ın kullandığı içinde 3’ü personel, 61’i yolcu 64 kişinin bulunduğu 45 HA 158 plakalı otobüs, karşı yönden gelen Adnan Ölmez’in kullandığı 42 AFM 32 plakalı kum yüklü kamyonla, saat 05.10’da Aksaray’a 68 kilometre kala çarpıştı. Kazada, otobüste bulunan öğrenci, veli, öğretmen, otobüs sürücüsü, muavin ve kamyon şoförününün de aralarında bulunduğu toplam 33 kişi yaşamını yitirdi. 29 yaralı ise Konya Aksaray ve Kayseri’deki hastanelerde tedavi altına alındı.

ZİKZAKLAR ÇİZİYORDU

/images/100/0x0/55eb3e0cf018fbb8f8b47f8b

Kaza sırasında kamyon sürücüsü Adnan Ölmez yaşamını yitirdi, yedek şoför 35 yaşındaki Mithat Anlar, hafif yaralı olarak kurtuldu. Anlar, "Aksaray’dan Konya’ya kum götürüyorduk. Saat 04.00’da yola çıktık. Ben uyuyordum. Şoförün bağırışını duydum. Otobüs zikzaklar çizerek üzerimize geliyordu. Sanıyorum şoförü uyuklamıştı. Biz kaçabileceğimiz kadar kaçmaya çalıştık. Ancak çarpışmayı engelleyemedik" dedi.

Haberin Devamı

ÃœST ÃœSTE OTURDULAR

Yetkililer, otobüsün 46 yolcu kapasiteli olduğunu, çoğunluğu ilköğretim okulu ikinci sınıfta okuyan öğrencilerin koltuklarda üst üste oturduğunu söyledi. Otobüste 61 yolcu ile 1 şoför, 1 muavin ve 1 de yedek şoför bulunduğunu kaydeden yetkililer, yedek şoför emekli polis memuru Ahmet Cengiz’in bagaj kısmında uyuduğu için kazadan yaralı kurtulduğunu söyledi. Acı olay üzerine Aksaray’a gelen Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yetkililerden bilgi aldı, yaralılara "geçmiş olsun" dedi.

KAYAYA ÇARPMA ETKÄ°SÄ°Â

Kazanın ardından olay yerine Konya Belediye itfaiyesi, Aksaray Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ve Aksaray İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Çarpışmanın şiddetiyle akordeona dönen otobüsten cesetler kazadan yaklaşık 5 saat sonra çıkarılabildi. Uzmanlar, kamyonun kum yüklü ve ağır tonajlı olmasının facianın boyutlarını artırdığını, otobüste "kayaya çarpma etkisi" yaptığına dikkati çekti. Uzmanlar, kamyonun aşırı yüklü olması nedeniyle çarpışma sırasında savrulmadığını, bunun da otobüse gelen darbenin artmasına neden olduğunu söyledi. Uzmanlar, "Kamyon en az 25 ton ağırlığında yüklü olduğu için, çarpışma sırasında devrilmiyor. Bu nedenle de otobüse daha fazla zarar veriyor" dedi.

Haberin Devamı

YAKINLARI ÖZEL UÇAKLA GELDİ

Acı olay üzerine Aksaray’a gelen Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yetkililerden bilgi aldı, yaralılara "geçmiş olsun" dedi. Ölenlerin kimliklerini belirlemek ve cenazeleri almak için kaza kurbanlarının 17 yakını uçakla İzmir’den Nevşehir’e geldi. Uçakta 7 sağlık personeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da yeraldı. Kaza Yeşim öğretmenin ailece ’yok olduğu’ faciaya dönüştü. Yeşim Aygün’ün yanısıra annesi Ergül Aygün, teyzesi Serpil Öznur ve kızı Naz Tömek de hayatını kaybetti. Yeşim Aygün’ün teyzesi Serpil Öznur’un Göztepe Spor Kulübü’nün efsane futbolcularından Ertan Öznur’un eşi olduğu ortaya çıktı. Haberi alır almaz Aksaray’a giden Ertan Öznur, eşini güçlükle teşhis edebildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!