Türkiye’yi ağlatan şofben faciası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’yi ağlatan şofben faciası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2011 00:00

Türkiye, Gizem’i öğretmenin çektiği bir videoyu internette paylaşmasıyla tanımıştı. Arkadaşlarına öğütler veren, ailesinin yaşadığı yoksulluğu yaşından beklenmeyen bir olgunlukla dile getiren Gizem, ablasıyla şofbenden sızan gazdan zehirlendi. Gizem öldü, abla İrem komada.

Haberin Devamı

BURSA’nın Orhangazi ilçesinde başkan yardımcısı olduğu sınıfta arkadaşlarına öğütler verirken çekilen görüntüleri internette tıklanma rekorları kıran Gizem Bera (11), ablası İrem Sılay Yüksel (12) ile önceki akşam şofbenden sızan gazdan zehirlendi. Gizem toprağa verilirken komadaki ablası İrem’in durumunda değişiklik yok.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

İki kardeş okuldan kaçtı

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi çocuklarının pazar akşamları banyo yaptığını söyleyen Salih Yüksel, şunları anlattı: “Pazar günü hava soğuk olduğu için üşümesinler diye yıkanmalarına izin vermedik. Dün (önceki gün) okul idaresi arayarak, okula gelmediklerini söyledi. Annesi onları parkta oynarken buldu. Akşam biraz sitem ettik. Bir daha okuldan kaçmayacaklarına söz verdiler. Yemekten sonra yıkanmak istediler. Saat 21.30’da her zaman olduğu gibi oynayarak yıkanmak için banyoya girdiler. 15 dakika sonra anneleri baktığında ‘Biraz daha’ demişler. Sonra büyük kızım Hatice’den havlu istediler. 15 dakika sonra çıkmamaları üzerine Hatice kapıyı açtı, çığlıklar yükseldi.”

Gizem, kapı koluna uzanmış

ACILI baba çocuklarını nasıl bulduklarını şu sözlerle anlattı: “Gazdan etkilenmemek için yüzüne havlu saran Gizem tam kapının koluna uzanmışken düşmüş, ablası ise sırtüstü baygın yatıyordu. Saat 21.30’da banyoya girdiler, 22.01’de eve ambulans geldi ve hastaneye kaldırdık. Gizemim sanki öleceğini biliyormuş gibi son banyosunu evinde yaptı. Acım çok büyük. Konuşamıyorum. Dayanamıyorum.” Gizem Bera Yüksel’in cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze Arapzade Mahallesi’ndeki evine getirildiğinde, annesi Ayla ve babası Salih Yüksel ile akrabaları tabuta sarılarak uzun süre ağladılar. Gizem, Orhangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hastane hastane dolaştılar

Gizem-İrem Yüksel kardeşler önce Orhangazi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Komada olan İrem Sılay Yüksel ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada bir saat süreyle müdahale yapılan İrem Yüksel, yatak ve gerekli aletlerin bulunmadığı söylenerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Yeğeni ile aynı ambulansta hastaneye giden Ahmet Bodur, “Görevliler gerekli ekip ve bakım ünitesi olmadığı gerekçesiyle almak istemediler. Gazetecileri görünce kabul ettiler. Doktorlar yaşama şansının az olduğunu söyledi” dedi.

Haberin Devamı

MİNİK GİZEM GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI / WEB TV

Su, şofbeni söndürmüş olabilir

OSMANGAZİ Cumhuriyet Savcılığı, kardeşlerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Baba Salih Yüksel, kızları Gizem ve İrem’in banyoda birbirlerine su atıp oynarken, suyun şofbeni söndürmesinden dolayı zehirlenmiş olabileceklerini söyledi.

Akıllı ve hazır cevap bir çocuktu

/images/100/0x0/55eb181cf018fbb8f8aaa7a1

Öğrencisi Gizem’in tıklanma rekorları kıran görüntüyü hatıra olsun diye çeken ve bu yıl emekli olan sınıf öğretmeni Cemal Aykaç da acı haberle yıkıldı. Aykaç, “Çok akıllı, hazır cevap, harika bir çocuktu” dedi.

‘Fakirim diye öğretmen sınıf başkanı yapmadı’

GİZEM internette tıklanma rekorları kıran videoda arkadaşlarına şöyle sesleniyordu: “Arkadaşlar, öğretmen beni ben fakirim diye başkan yapmadı... Merak ettiğim için yaptı. İstiyorsanız 2’nci dönem bırakabilirim. Ben bu okula gelirken ayakkabılarım yırtık geldim. Derya’nın botu ne kadar güzel. Bana babam alamıyor. Babam çalışamıyor inşaatta. 5’inci kattan düştü. Ölecekti. Parmaklarını kesti. Bu sizin yaptığınız insanlığa sığar mı? Üzüyorsunuz beni. Benim kalbim, içimde ateş var.”

Vali: Evladımı kaybetmiş kadar üzüldüm

BURSA Valisi Şahabettin Harput, Gizem’in ölüm haberini Orhangazi’de aldı ve programını iptal ederek, Yüksel ailesinin evine gitti. Harput, şunları söyledi: “Kendi evladımı kaybetmiş kadar üzüldüm. Gizem sadece Salih kardeşimizin değil Türkiye’nin evladıydı. O solmayan bir
/images/100/0x0/55eb181cf018fbb8f8aaa7a3
çiçek gibiydi. Batmayan bir güneş gibiydi. O bir ufuktu. Üzüntüsünü çok derin bir şekilde yaşıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.”

‘Onların kalıbına tüküreyim’

Gizem Bera Yüksel, Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’da öğretmeninin programa katılmasına izin vermeyen Bursa Valisi ve yetkililere, “Onların kalıbına tüküreyim” demişti. Gizem, polis olmak istiyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!