Türkiye yeniden Batı'ya yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yeniden Batıya yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alman gazeteleri dünkü sayılarında Türkiye'deki siyasi gelişmelere geniş yer ayırdılar. Frankfurter Rundschau, Mesut Yılmaz'ın Başbakan olmasıyla birlikte ‘‘Türkiye'nin yeniden batıya yöneldiği''ni yazarken, Yılmaz'ın güven oylamasında beklenildiğinden daha çok oy aldığına işaret etti. ‘‘Duyyus'u Ekber'' tartışmasına da yer verilen haberde, oylama sırasında Parlamento içinde tartışmalar çıktığı ve silah çekildiği belirtildi. Habere ilaveten bir yoruma da yer veren Rundschau, Mesut Yılmaz'ın bir portresini yayınladı ve ‘‘Dolaylı yollardan politikaya girdiği''ni yazdı. Yılmaz'ın, ANAP'la DYP'yi birleştirmesi halinde Refah'ın büyüyen etkisini durdurabileceği belirtilen yorumda, Çiller'in DYP'nin başından ayrılmasının şart olduğu ileri sürüldü.

Die Welt gezetesindeki yorumda, yeni hükümet, son şans olarak değerlendirildi. Bu kez de istikrar sağlanmadığı takdirde, ya dincilerin, ya da ordunun gelmesine kesin gözle bakılabileceği belirtildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'da yer alan bir haber/yorumda da, DYP içindeki krizin, Yılmaz hükümetinin hayatta kalmasını sağlayacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!