'Türkiye vizeleri kaldırdı, yasadışı göçmenler AB'ye akın etti'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye vizeleri kaldırdı, yasadışı göçmenler ABye akın etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 10:46

Yunanistan’da görevli sınır yetkilileri, Wall Street Journal’a yaptıkları açıklamada, Türkiye’nin Ortadoğu ve Afrika ülkeleriyle vizeleri kaldırmasının Avrupa Birliği’ne yasadışı göçmen akınına neden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor       

 

Yunanistan-Türkiye sınırında bulunan Orestiade kasabası Başkomiseri Yorgo Salamagkas, gündüz vakti Türkiye’den Yunanistan’a kaçak geçiş yapmaya çalışan kişilerin videosunu göstererek “Şunlara bakın, takım elbiseleri ve kravatlarıyla sanki bir cafe’ye kahve içmeye gidiyorlar” dedi.

 

Yunanistan ve AB yetkilileri son dönemde böyle gelen göçmenlerin sayısında bir patlama olduğunu söyledi.

 

Salamagkas, “Fas’tan, Cezayir’den, Tunus’tan ucuz biletlerle İstanbul’a gidiyorlar. Oradan üç saatlik otobüs yolculuğuyla Edirne’ye geliyorlar. Oradan da Yunanistan’a kısa bir yürüyüş yolu” dedi. Bu durum insan kaçakçıları için de maliyetleri 200 euroya kadar düşürüyor.

 

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise “Bazı ülkelerle ticareti ve turizmi geliştirmek için vize uygulamaları yaptığımız doğru. Ancak bunun insanların diğer ülkelere yasadışı girişlerini sağladığını söylemek doğru değil” dedi.

 

Ünal Türkiye’nin geçtiğimiz sekiz yolda 260 bin yasadışı göçmeni ve 9 bin insan kaçakçısını tutukladığını belirterek, “Bizim ülkemiz de yasadışı göçmenlerin hedef ülkelerinden biri haline geldi” dedi.

 

DÜNYADA ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!