Türkiye soÄŸuk havaya teslim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye soğuk havaya teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2001 16:14

Soğuk hava ve kar hayatı felç etti. Nehirler dondu, araçlar yollarda mahsur kaldı. Enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle pek çok yerleşim birimine elektrik verilemedi. İstanbul'da okullar 1, Kırklareli ve Tekirdağ'da 2 gün süreyle tatil edildi.

Haberin Devamı

Bölgede 8 Aralık Cumartesi gecesi baÅŸlayan kar yağışı nedeniyle Edirne, TekirdaÄŸ ve Kırklareli`de 6 ilçe, 5 belde ve 329 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.  Karayolları, DSÄ°, Köy Hizmetleri ve belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Edirne`nin Meriç Ä°lçesi`nde dünden beri telefon görüşmeleri yapılamıyor, Enez`de 13, KeÅŸan`da ise 3 köye elektrik verilemiyor.Â

OKULLAR TATÄ°L
İstanbul`da, elverişsiz hava koşulları nedeniyle okullar 1 gün (bugün) tatil edildi. İstanbul Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji raporlarına göre, yarın da kar yağışının devam edeceğinin anlaşıldığı belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimizdeki ilköğretim ve ortaöğretim okulları, çocuklarımızın trafik nedeniyle can güvenliklerinin tehlikeye düşmesinin önlenmesi amacıyla 1 gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

İstanbul'un yanısıra Edirne'de de eğitime bugün ara verildi. Tekirdağ ve Kırklareli'de ise ilköğretim ve liselerde eğitime Çarşamba gününe kadar ara verildi.

Haberin Devamı

Buz tutan Tunca Nehri`ndeki balıkçı sandalları da buzların arasında mahsur kaldı. Kent içinde belediye ve karayolları ekipleri tarafından kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sürüyor.Â

KIRKLARELÄ°
   Â
Kırklareli`de Demirköy Ä°lçesi`ne 7 Aralık 2001 Cuma gününden beri elektrik verilemiyor.  Demirköy`de 8, Kofçaz`da 7 ve Vize`de 10 köyün yolu ulaşıma kapalı. Demirköy`deki Mahya Tepe`de bulunan TRT`nin vericisiyle, NATO`ya ait askeri tesiste görevli personele ulaşılamıyor. Yol açma çalışmalarına katılan ve tipi nedeniyle mahsur kalan karayolları ekibi ise köy hizmetleri ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.Â
   Â
TEKÄ°RDAÄž
   Â
Tipi ve sıfırın altındaki hava sıcaklığının etkisiyle Tekirdağ`da, 1 belde ve 156 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Saray-Çerkezköy arasındaki karayolu da ulaşıma kapandı.

Åžarköy`den Edirne ve Ä°stanbul`a otobüs seferleri yapılamıyor. Balıkçılar, hava koÅŸullarının olumsuz olması nedeniyle limandan ayrılamadılar. Bu arada, hava ÅŸartları nedeniyle yabancı bandıralı birbalıkçı teknesi de Åžarköy Limanı`na sığındı.Â

Haberin Devamı

Meteoroloji yetkilileri, Edirne, TekirdaÄŸ ve Kırklareli`de, 13 Aralık 2001 ÇarÅŸamba gününe kadar yağış beklenmediÄŸini belirttiler. Edirne`de, 13 Aralık gecesi ise karla karışık yaÄŸmur beklenirken, havasıcaklığının gece eksi 6, gündüz ise eksi 1 derece olacağı bildirildi.    TekirdaÄŸ ve Kırklareli`de de ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günü karla karışık yaÄŸmur beklenirken, sıcaklığın artmayacağı ve mevsim normallerinde olacağı bildirildi.Â

TUNCA DONDU

Trakya, son yılların en şiddetli kışını yaşıyor. Hava sıcaklığı gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düşerken, Tunca Nehri başta olmak üzere bölgedeki akarsular ve göller dondu. Bir çok yerleşim merkezinde içme suyu şebekesi dondu.

Haberin Devamı

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye düşmesi, tipi ve buzlanma nedeniyle Edirne-İstanbul arasındaki TEM otoyolu ve D 100 karayolu önceki gece trafiğe kapandı. TEM'in Çerkezköy bölümünde önceki gece saat 22.00 sıralarında bir TIR'ın kayması sonucu Edirne yönünde, D-100 karayolu da yine araçların kayması sonucu Edirne-Havsa ve Havsa-Babaeski bölümlerinde ulaşıma kapandı.

Yolda kalan araçlarda bulunanlar mahsur kalıp saatlerce kurtarılmayı bekledi. TEM Çorlu, Çerkezköy ve Tekirdağ gişelerinde uzun kuyruk oluştu. TEM dün öğle saatlerinde kayan araçların çekilmesiyle açıldı ancak araç geçişine izin verilmedi. D-100 karayolunun açılması ise akşama kadar süren çalışmalarda mümkün olmadı.

Haberin Devamı

SOĞUK ÖLDÜRÜYOR
   Â
Şanlıurfa`nın Birecik İlçesi`nde bir kişi donarak öldü.  Altınova Köyü`ndeki Mehmet Sertaş`a ait fıstık bahçesinde dinlenmek amacıyla uyuyan Mehmet Şahin, donarak yaşamını yitirdi.  Şanlıurfa Belediyesi`ne ait Bediuzzaman Mezarlığı`nda, bu sabah bırakıldığı tahmin edilen 4 aylık bebek, donmuş halde bulundu.

ÇANAKKALE`DE DENÄ°Z TRAFİĞİ NORMALE DÖNDÃœÂ
   Â
Çanakkale Boğazı`nda deniz trafiği normale döndü.  Dün akşamdan bu yana olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamayan Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri normale döndü. 2 gündür etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Çanakkale Boğazı`nda görüş mesafesinin düşmesi yüzünden seferlerin yapılamıyordu.

Haberin Devamı

KAR KAÇAKLARI DURDURAMADI

Yunanistan'a kaçmak için yasadışı yollardan Türkiye'ye gelen 9 Pakistanlı da Meriç İlçesi'nde kötü hava koşullarına teslim oldu. Meriç İlçesi Tütüncüler Kömür İşletme Şantiyesi'ne sığınan yabancılarla ilgili ihbar üzerine traktörlerle bölgeye giden jandarma ekipleri 25 yaşındaki Muhammed Arshad Muhammed'i donarak ölmüş buldu. Ancak herşeye rağmen kar ve soğuk hava kaçakları durduramadı.

Edirne`nin Meriç Ä°lçesi`ne baÄŸlı UmurcaKöyü`nde yapılan bugün yapılan kontrollerde, kaçak yollardan Yunanistan`a gitmek isteyen 31 yabancı uyruklu yakalandı.  Kaçakların ifadelerinde, Yunanistan`dan baÅŸka bir Avrupa ülkesine giderek çalışmak istediklerini söyledikleri bildirildi. Kaçakların, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Åžubesi`ne gönderildiÄŸi bildirildi.Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!