Türkiye Sarıkamış şehitleriyle büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Sarıkamış şehitleriyle büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nden 23 öğrencinin birlikte yaptığı kardan şehit heykelini Başbakan Erdoğan açtı.

ERDOĞAN'IN KARS ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

Başbakan 90 bin şehit için 90 bin fidan kampanyası kapsamında, 100 lira vererek çam fidanı satın aldı. Erdoğan, “Türkiye Sarıkamış şehitleriyle büyüyor” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Sarıkamış Harekâtı’nda çoğu donarak şehit olan 90 bin Türk askeri için düzenlenen anma törenlerine katıldı. Dün Kars’tan Sarıkamış’a gelen Erdoğan, Kültür Bakanlığının Sarıkamış şehitlerini anmak için bir proje çalışması başlattığını bildirdi, anıtın 100’üncü yıl olan 2015’de tamamlanacağını söyledi. Bunun yanı sıra Sarıkamış’taki tarihi köşkleri kültür turizmine kazandırmaya çalışacaklarını belirten Erdoğan, ‘Türkiye, Sarıkamış şehitlerine yürüyor’ ifadesinin samimi niyetle yazıldığına işaret etti, “Biliyorsunuz bizim değerlerimizde inancımızda şehitler ölü değildir. Onlar diridirler. Onu şuna dönüştürsek: ‘ Türkiye, Sarıkamış şehitleriyle büyüyor.’ Ruhaniyeti bize farklı bir heyecan verecektir. Farklı bir ideal oluşturacaktır” dedi. Erdoğan, Sarıkamış’ta ülkenin her yöresinden evlatların yattığını hatırlatarak Sofya, Üsküp, Kosova, Kudüs, Şam, Halep, Süleymaniye’den gelenlerin kardeşleriyle yan yana omuz omuza yattığına söyledi.

İnsanlık Anıtı ‘ucube’

Önceki belediye başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından inşasına başlanan ancak yarım kalan “İnsanlık Anıtı”nı eleştiren Erdoğan, anıtı ‘ucube’ye benzetti. Belediyenin anıtı yıkacağını söyleyen Erdoğan, yerine güzel bir park yapılacağını ifade etti. Başbakan’ın benzetmesiyle ilgili NTV’ye konuşan Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, “Yıkılacaksa saygı duyarım. Anıt daha tamamlanmamış, onun çevre düzenlemesi yapılırsa fevkalade olur. Burada birileri politik davranıyor. Sayın Başbakan ne olur ön yargıdan kurtulsun, bir de bizi dinlesin. Ancak ön yargılarını atamadılar, bizi dinlemediler” dedi. ‘İnsanlık Anıtı’ 2006 yılında Ermenistan’a karşı iyi niyet göstergesi amacıyla ünlü Heykeltraş Ahmet Aksoy’a yaptırıldı. 35 metre yükseklikte ve 350 ton ağırlığındaki anıtın inşaatı, birinci derecede SİT alanı üzerine yapıldığı gerekçesiyle Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından durdurulmuştu. m DHA

Dedem de donarak burada şehit düştü

Türkiye Sarıkamış şehitleriyle büyüyor


25 metrekarelik alanda şehit 2 Türk askeri ve kağnı arabasının tekeri bulunan kardan heykelin bayrağını kaldıran Erdoğan dua etti. Erdoğan konuşmasında büyük dedesi Rize Güneysulu Kemal Mutlu’nun da Sarıkamış’ta şehit düştüğünü söyledi, şöyle dedi: “Büyük dedem, Rize Güneysulu Kemal Mutlu, burada, Sarıkamış’ta şehit düşerek Hakkın rahmetiyle kucaklaştı. Büyüklerim anlatırdı, derlerdi ki; Tüfeğine sarılı olarak, donarak şehit olduğunu gördük ve adeta gözlerindeki soğuğun verdiği gözyaşları buz damlacıkları gibi, damlamış halde şehit olmuştu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!